Digidexo.com

Hard Foods å Digest med Crohns sykdom

Hvis du eller noen du kjenner har Crohns sykdom, er du kjent med utfordringen med denne frustrerende, livsendrende tilstand. Crohns sykdom kan føre til at du vet hvor hvert toalett i byen din er plassert, fraråde deg fra å spise på restauranter eller på fester og selv holde deg fra å forlate hjemmet. De negative effektene av Crohns sykdom kan ofte bli redusert ved å endre kosthold og redusere stress.

Symptomer

Symptomene på Crohns sykdom er varierte og spenner fra mild til alvorlig. De inkluderer magesmerter, intestinal kramper, hyppig diaré som ikke svarer til over-the-counter medisiner, blod i avføringen, vedvarende feber, tap av matlyst og uplanlagt vekttap.

Årsaker

Det er ingen kjent årsak til Crohns sykdom. Det ser ut til å slå folk i urbane og industrialiserte områder og vanligvis begynner i barndommen. Noen forskere mener det er kroppens immunsystem feilaktig bekjempelse av nyttige bakterier i fordøyelsessystemet. Andre foreslår årsaken til å være miljø. Det medisinske samfunn er enig i at det er en genetisk komponent, ettersom risikoen for Crohns sykdom er mye større hvis andre familiemedlemmer ha denne tilstand.

Endre din diett

Selv om årsaken til Crohns sykdom er usikker, hva du spiser og hvor mye stress du opplever gjør en forskjell. Selv om det ikke er noen spesielle kosttilskudd retningslinjer for mennesker som lever med Crohns sykdom, er det flere matvaregrupper du kan se opp for. Hold en food journal og notere hvilke typer matvarer forverre tilstanden din. Prøv å spise små måltider fire eller fem ganger om dagen, og sørg for å drikke mye vann.

Fordi enkelte matvaregrupper kan være vanskelig å fordøye, prøve å begrense eller endre følgende matvarer:

Foods høy i fiber:
Rå frukt og grønnsaker og helkorn kan føre til at gass og irritasjon i fordøyelseskanalen. Foods som produserer store mengder gass --- som brokkoli, kål og bønner --- kan være spesielt problematisk. Ta oppmerksom på hvilken av disse du kan spise i rå form, og hvis du finner ut at noen av disse matvarer forårsake gass, magesmerter, eller kramper, prøv å endre dem ved baking, dampende, eller steke dem.

Stekt og fet mat:
Matvarer som smør, kremete sauser eller supper og matvarer som er stekt kan ikke være riktig fordøyd hvis du har Crohns sykdom. Disse kan øke hyppigheten og alvorlighetsgraden av diarésymptomer.

Meieriprodukter:
Mange mennesker har problemer med å fordøye sukker i melkeprodukter og personer med Crohns sykdom kan være enda mer negativt påvirket. Kutte ut meieriprodukter, finne alternativer eller ved hjelp av en over-the-counter fordøyelseskanal hjelpemiddel som Lactaid kan hjelpe.

Andre problemet Foods:
Andre mat og drikke for å overvåke inkluderer alkohol, kaffe, sitrusfrukter, sjokolade, krydret mat, og mat og drikke med høyt surhet eller inneholder koffein.

Hvis du finner ut at disse restriksjonene etterlater deg med lite å spise, snakke med legen din om å anbefale en ernæringsfysiolog.

Redusere Stress

Siden stress kan forverre symptomene på Crohns sykdom, aktiviteter som reduserer stress er sannsynlig å lindre ubehag. Mosjon, avslapping teknikker (som yoga, meditasjon eller biofeedback), og vanlig, avslappet søvn kan bidra til å redusere flare-ups.

Andre behandlinger

Medisinsk behandling for Crohns sykdom spenner fra anti-inflammatoriske medisiner til kirurgi. Legen din kan foreskrive anti-inflammatoriske medisiner, antibiotika, immunsystem suppressants, kosttilskudd, smertestillende medikamenter, avføringsmidler eller anti-diaré medisiner, avhengig av type og alvorlighetsgraden av symptomene dine. Hvis fordøyelseskanalen har blitt skadet av arrvev, kan legen fjerne en del av tarmen og bli sunnere delene sammen.

Fordi tradisjonelle medisinske behandlinger er ofte kostbart, ineffektivt, og produsere uønskede bivirkninger, noen mennesker som lever med Crohns sykdom foretrekker å søke alternative behandlinger. Disse behandlingene inkluderer bruk av fiskeolje, akupunktur, probiotika og urtemedisiner.