Digidexo.com

Er protein pulver bra for deg?

Er protein pulver bra for deg?


Kanskje du er en veganer bekymret for din protein inntak, kanskje du er på en diett, eller kanskje du er ute etter å bygge litt muskelmasse. Uansett, du har sikkert hørt mye om protein pulver fra begge sider av debatten. Noen tout dem som et mirakel måltid supplement, og andre insisterer på at de er utvasking bort din benmasse. Svaret på det store protein pulver spørsmålet er - som så mange andre debatter - funnet i moderate mengder. Protein pulver kan være et ypperlig supplement til en sunn livsstil, men sørg for at du bruker dem riktig.

Må sjekke protein inntaket

Før du guzzle ned den fjerde shake, analysere protein inntaket. Den anbefalte kosten Allowance fra US Food and Nutrition Information Center er 46 gram protein per dag for voksne kvinner, 71 gram for gravide eller ammende kvinner, og 56 gram for menn. Hvis du er ekstremt aktiv, eller prøver å bygge muskelmasse, må du kanskje mer enn RDA, som er der protein shakes kommer inn. Men hvis du er stillesittende eller mildt aktiv, er sjansen stor for at du får nok protein i din vanlige diett. Hold orden på kostholdet ditt i noen dager for å se hvor mange gram protein du forbruker uten tilsetning av protein pulver.

Ikke overdriv

I motsetning til noen næringsstoffer, er det mulig å få for mye protein. Hvis du får RDA av protein i regelmessige måltider, mens supplere det med et par daglige protein shakes, du setter deg selv i en alvorlig risiko for osteoporose, eller tap av beintetthet. Kroppen frigjør syrer som bidrar med fordøyelsen av protein, men disse syrer må nøytraliseres med kalsium. Hvis du spiser for mye protein, tar kroppen kalsium direkte fra bein. Over tid, kan en høy-protein diett føre til bein-thinning og svekkelse.

Bruker Healthy Pulver

Selv om du får den ideelle mengden protein fra pulver shakes, er det fortsatt en helserisiko å se opp for: tilsetningsstoffer. Siden protein shakes kan smake kalkholdig, blid, og selv unappealing, produsenter ofte blande protein med sukker, smakstilsetninger, kunstige farger, og andre kjemikalier. Ikke angre fordelene av protein ved å fylle kroppen din med skadelige tilsetningsstoffer. Se etter den mest naturlige pulver du kan finne, med færrest (og mest uttale) ingredienser.

Ikke erstatt Meals

Hvis du spiser seks små måltider om dagen, ikke erstatte mer enn to av dem med en protein shake. Hele mat kilder til protein (egg, bønner, osv) har en hele spekteret av vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som pulver bare ikke kan konkurrere med. Og noen protein som kroppen ikke kan bruke vil bli omgjort til fett - som tap hensikten med måltid erstatning, uansett.

Må Nyt helsemessige fordeler

Det er ingen tvil om at den menneskelige kroppen trenger protein. Det er kjent som et makronæringsstoff, noe som betyr at kroppen bruker det i store mengder. Protein er viktig for muskler og vev utvikling; sunn hud, hår og negler; og healing sår. Protein pulver er en svært enkel måte å få disse fordelene: de er rask, billig og enkel å lage. Bruk dem med omhu, ikke overdriv, og nyt!