Digidexo.com

Hvordan diagnostisere PHN

Hvordan diagnostisere PHN


PHN står for for post postherpetisk nevralgi. Det farmasøytiske selskapet Novartis, forklarer at tilstanden er preget av dvelende nerve smerter etter et utbrudd av helvetesild eller varicella zoster virus. Smertene kan vare i måneder eller år. Risikofaktorer for utvikling av PHN inkluderer å være eldre enn 50 år, smerte før utseendet av helvetesild utslett, mer alvorlig smerte under en helvetesild utbrudd, smerter i en nerve i ansiktet og mangel på følelse i det området av huden påvirkes av herpes utbrudd. På grunn av disse sekundære symptomer, trenger du ikke kliniske tester for å diagnostisere tilstanden.

Hvordan diagnostisere PHN

•  Ta kontakt med en lege. Prøv å huske omtrentlig dato for din helvetesild utbrudd og datoen helvetesild utslett løst. Spill den første dagen du opplevde smerter etter helvetesild utslett løst. Dette vil gi legen en idé om omfanget av nerveskader. Sørg for at du forteller ham det området av kroppen påvirkes av smerte. Hvis smertene er først og fremst lokalisert til området av den forrige utbrudd, kan legen din vurdere din dvelende smerte til et resultat av post postherpetisk nevralgi.

Forklar symptomene dine i detalj. I stedet for å bare si at du føler smerte, beskrive din smerte med adjektiver som skyting, svie eller verkende. Endo Pharmaceuticals forklarer at denne smerten kan kan komme og gå. Husk å fortelle legen din om din nerve smerte er følsom for berøring, et utkast av vind eller en endring i temperatur. Andre hud symptomer inkluderer noen svette i området av smerte, tap av muskelmasse og endring i farge eller temperatur på det berørte området.

Lag en liste over alle medisiner og inngrep du har prøvd å kurere smertene. Husk hvordan smerten forstyrrer dine daglige aktiviteter. Dette gjør at din lege for å vurdere alvorlighetsgraden av din tilstand. Skriv ned eventuelle andre medisiner du tar enten foreskrevet eller kjøpt over disk. Registrere mengden og hyppigheten av medisiner forbrukes. Inkluder noen diett kosttilskudd du tar for eksempel vitaminer eller urter. I tillegg til forskrivning en behandling for nervesmerter, kan din lege kreve en endring eller reduksjon i noen narkotika eller supplement som kan forstyrre helbredelsesprosessen.