Digidexo.com

Graston Technique for Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er den vanligste årsaken til hæl smerter. Forårsaket av betennelse i vevet som går langs bunnen av foten og forbinder hælen til tærne, kan plantar fasciitis bli kroniske og være smertefullt nok til å forstyrre normale aktiviteter. Den Graston Technique® er ett alternativ for behandling av kronisk plantar fasciitt og gjenopprette funksjon.

Historie

Den Graston Technique® ble tenkt av en idrettsutøver som var frustrert over sin langsom bedring etter en soft-vev skade. Siden han hadde en bakgrunn innen maskinering, han lurte på om metallinstrumenter kan brukes til å bidra til å gjenopprette bevegelsesområdet til skadde vev. Forskning på teknikken begynte i Indiana i 1994, og morselskapet begynte å trene klinikere å bruke teknikken i 1999. Nå er det nesten 6000 klinikere som bruker Graston Technique® som en del av deres rehabiliteringsprogram, og teknikken er en del av pensum på 29 høyskoler / universiteter (se Ressurser avsnitt for å finne utøvere).

Funksjoner

Fascia er laget av lag av bindevev som omgir muskler, leddbånd, sener og andre kroppsdeler. Kroniske bløtdelsskader som plantar fasciitt inkluderer ofte arrvev og / eller sammenvoksninger som kan gjøre konseptet "stiv" og begrense omfanget av bevegelse. Mange behandlinger for plantar fasciitis bære strekke muskler, sener og fascia av kalven og foten.

Den Graston Technique® er en metode for å strekke de vev som er involvert i plantar fasciitt for å redusere smerte og bedre utvalg av bevegelse. Den teknikken bruker patentert rustfritt stål instrumenter, som klinikeren beveger seg i løpet av de berørte områdene i en foreskrevet måte. Hvert instrument er formet og veiet for et spesifikt område på kroppen. For behandling av plantar fasciitis, blir de instrumenter som brukes sammen gastrocnemius muskelen (den store muskler i leggen), den første metatarsophalangeal leddet (hvor stortåen kobles til foten) og den mediale calcaneal tuberosity (bule i hælen på benet erke-siden av foten).

Under Graston Technique® behandlinger, klinikeren fast presser rustfritt stål instrument i det berørte området, og stadig beveger instrumentet over området. Mens flytting av instrumentet over huden, kan klinikeren føler "humpete" områder der arrvev eller sammenvoksninger er. Den milde trekking av apparatet på tvers av vevet er utformet for å bryte opp sammenvoksninger eller arrvev, frigjøre vevet for økt bevegelsesutslag. Pasienten er ikke begrenset i hans eller hennes aktiviteter under behandling med Graston Technique. Behandleren vil ha pasienten gjøre en kort oppvarming før behandling, og strekke og bruke isen etterpå. Pasientene har vanligvis behandlinger to ganger i uken i 4-5 uker.

Alternatives

Metoder for å redusere smerte og øke omfanget av bevegelse i plantar fasciitis lider inkluderer isen massasje, bruk av anti-inflammatoriske medisiner, stretching og styrke øvelser, bruk av natt splinter, ultralyd eller galvanisk terapi, og ekstrakorporal sjokkbølgebehandling. Din lege eller fysioterapeut kan hjelpe deg å avgjøre hvilken kombinasjon av behandlinger er riktig for deg. I sjeldne tilfeller, er kirurgi nødvendig for å behandle plantar fasciitt.

Forebygging / løsning

Siden plantar fasciitt er ofte forårsaket av over-bruk, er det viktig å ta hensyn til aktiviteter som fører til eller øke hæl smerter. Står, går, løping og hopping er alle aktiviteter som kan stamme plantarfascien. Holde en smerte journal kan hjelpe deg til å fortelle hvilke aktiviteter som bidrar til din hæl smerter, slik at du kan redusere eller eliminere visse aktiviteter.

Siden folk som er overvektige er mer utsatt for å utvikle plantar fasciitt, ​​kan vekttap hjelpe når det er hensiktsmessig. Siden gravide kvinner er mer utsatt for plantar fasciitis, bør de ta ekstra forsiktighet for å bruke sko med god bue støtte. Løpere må også ta spesiell omsorg for å ha de riktige sko; se Resources råd om valg sko. Løpere bør være sikker på å bruke vanlige milde strekninger som er rettet mot de musklene i ryggen av bena; Dette kan bidra til å hindre plantar fasciitt.

Betraktninger

Det finnes en rekke metoder som er tilgjengelige for behandling av plantar fasciitt. De fleste metoder brukes i en kombinasjon med andre metoder. Din lege eller fysioterapeut kan hjelpe deg å avgjøre hvilken kombinasjon som vil fungere best for deg.

Mulige bivirkninger av Graston Technique® inkluderer ubehag, hevelse og blåmerker, og er vanligvis milde.