Digidexo.com

Er det trygt for barn å ta fiskeolje kosttilskudd?

Fiskeolje er en god kilde til omega-3 fettsyrene DHA og EPA, som inngår i mange morsmelkerstatninger og kan være nyttig for hjernens utvikling hos barn. Mange foreldre, men er bekymret for at fiskeolje kosttilskudd kan utgjøre en helserisiko for sine barn.

Effektivitet

Studier viser fiskeolje støtter hjernen og hjertet helse hos voksne, men lite bevis for at fiskeolje kosttilskudd er nyttig i utviklingen av psykisk normale barn.

Studier

Per oktober 2006, hadde det vært bare seks publiserte vitenskapelige studier om fiskeoljer for barn, alle fokusert på barn med lidelser utviklings som autisme eller ADHD. Tre viste klare positive effekter.

Hovedbekymringer

Bekymringer for barn som tar fiskeolje kosttilskudd inneholder kvikksølv og andre tungmetaller, allergiske reaksjoner på fisk, blødningsproblemer, vitamin E-mangel, og vitamin A, D og E overdose.

Dosering

Du bør dose fiskeolje kosttilskudd etter vekt. Overdose er enkelt og kan forårsake problemer hos barn, slik som neseblod og blod i urinen.

Federal Regulations

Kosttilskudd som fiskeolje er ikke FDA regulert. Den amerikanske Pharmacopeia (USP) godkjenningsstempel kontrollerer om en tredjepart har testet et bestemt merke.

Regjerings Anbefalinger

The National Institutes of Health (NIH) sier at lave doser av fiskeolje kosttilskudd er "generelt ansett som trygt", men advarer om at du bare skal gi barnet ditt fiskeolje under tilsyn av lege. NIH anbefaler ikke fiskeolje kosttilskudd for alle barn på grunn av mangel på bevis for klare fordeler.