Digidexo.com

Medisinsk informasjon om diabetes

Diabetes oppstår når kroppen ikke produserer nok insulin eller skal bruke den. Insulin konverterer sukker, stivelse og annen mat til energi. Mange mennesker som har diabetes vet ikke engang at de har det. Ifølge diabetes.org, trenger 5,7 millioner mennesker i USA ikke engang vet at de har diabetes. For å diagnostisere diabetes i en person, vil legene administrere en fastende plasma glukose test eller en oral glukosetoleransetest for å måle blodsukkernivået. Svært høye eller lave blodsukkeret kan signalisere diabetes.

Typer

Det er fire typer av diabetes. Den første er type 1 diabetes, som oppstår når kroppen ikke produserer insulin i det hele tatt. Det er vanligvis diagnostisert i barndommen eller tidlig ungdomstid, og folk med denne typen diabetes må ta ekstra insulin for resten av livet. Type 2 diabetes er et resultat av ikke riktig å bruke insulin kombinert med ikke å ha nok insulin; er det oftest sett hos voksne. En annen type diabetes er svangerskapsdiabetes, som kan utvikle seg under eller etter svangerskapet hos noen kvinner. Den fjerde typen diabetes er pre-diabetes. Pre-diabetes oppstår når blodsukkernivået er høyere enn den burde være, men ikke høyt nok til å være type 2 diabetes.

Komplikasjoner

Personer med type 1 og type 2 diabetes er disponert for å pådra hyperglykemi (høyt blodsukkernivå). Hvis dette skjer kan skade netthinnen i øyet, nyrer, nerver og blodkar. De som får diabetes kan også skade nervene til sin autonome nervesystemet, som kan føre til lammelser i magen og kronisk diaré. Det kan også føre til åreforkalkning, en innsnevring av arteriene på grunn av oppbygging av plakk, som kan føre til blokkeringer eller en blodpropp (trombe) som kan reise til hjertet. Noen andre komplikasjoner er nyresvikt, hjerteinfarkt og død.

Årsaker

Type 1 diabetes antas å kjøre i familier, men familien historien synes å være mer utbredt i type 2 diabetes. Svangerskapsdiabetes synes å forekomme hos kvinner som føder barn som veier mer enn ni pounds. Andre årsaker til diabetes kan være en høy-fett diett, høyt alkoholinntak, stillesittende livsstil og fedme eller overvekt. Alder spiller også en rolle; de over 45 har økt risiko for å utvikle diabetes.

Symptomer

Type I diabetes vanligvis viser dramatiske og uventede symptomer i barndommen eller oppvekst som et resultat av et virus eller en skade som understreker kroppen til en diabetiker overdrevet. Pasienter kan oppleve kvalme, oppkast og / eller dehydrering, og hvis den ikke behandles, kan til og med dø. Symptomene på type 2 diabetes er mer subtil, og kan ikke engang bli anerkjent i begynnelsen. Vanlige symptomer for både type 1 og 2 diabetes er tretthet, uforklarlig vekttap, overdreven tørste, overdreven vannlating, overdreven sult og dårlig sårtilheling. Pasientene kan også være utsatt for infeksjon, uskarpt syn og en endret mental status. Hvis du opplever noen av disse symptomene, og mistenker at du kan ha diabetes, bør du kontakte legen din.

Når Diabetikere bør søke medisinsk pleie

Selv om din diabetes er kontrollert, er det noen komplikasjoner som krever umiddelbar medisinsk behandling. Siden diabetes kan forårsake redusert sirkulasjon i ekstremiteter, folk med en skade i foten eller beinet - selv om det er et lite kutt eller blemme - bør alltid søke legehjelp, siden det er en risiko for tap av lem gjennom amputasjon Hvis såret ikke er behandlet på riktig måte. En feber eller infeksjon kan også være et signal for komplikasjoner, som kan en vedvarende hoste eller smertefull vannlating.

Behandling

Diabetes påvirker hele kroppen, derfor kan behandle diabetes innebære å møte et team av leger, som vil inkludere din primære omsorg lege, samt en kostholdsekspert, øyelege og andre spesialister. . Behandling vil trolig inkludere en fornuftig diett plan, å miste vekt hvis du er overvektig, røykeslutt, regelmessig mosjon og regelmessig sjekke blodsukkernivået. I noen tilfeller kan det hende du må gi deg selv insulin injeksjoner.