Digidexo.com

Hvordan Test for Dominant Eye

Akkurat som de aller fleste av oss er enten høyre eller venstrehendt, har vi også en dominerende øyet. Det kan ikke virke opplagt, men hjernen stadig får en egen og unik bilde fra hvert øye. Dr. Lawrence D. Lampert, en optiker i Boca Raton, Florida, som spesialiserer seg på sports syn, påpeker at det dominerende øyet behandler informasjon 14 til 21 millisekunder raskere enn den ikke-dominante øyet. Hjernen bruker denne dominerende image som den viktigste referanserammen, mens det andre bildet, som er et hår sent til festen, er henvist til å gi dybdesyn.

Bruksanvisning

Trekk armene forover holder papirhåndkle tube i øyehøyde.

Med begge øynene åpne, se gjennom røret og fokusere på et lite objekt 15 til 20 meter unna. Med fokus på en lysbryter fungerer godt.

Lukk venstre øye. Hvis lysbryteren er uendret, er du høyre øye dominant. Hvis lysbryter hopper ut av syne, er du venstre øye dominant.

Hvis du vil dobbeltsjekke funn, åpne begge øynene og refokusere på lysbryteren gjennom røret igjen. Denne gangen lukke høyre øye (hvis du er høyre øye dominant dette vil være litt vanskeligere). Resultatene vil bli nøyaktig reversert.

Tips og advarsler

  • Rundt 20 prosent av befolkningen er "cross dominant", som betyr sin dominerende øyet er motsatt av sin dominerende hånd.
  • Cross dominans kan være en fordel i idrett ved hjelp av en sidelengs holdning som baseball.
  • Akkurat som det er noen mennesker som er ambidextrous, om lag 15 prosent av befolkningen viser ingen signifikant øye dominans.
  • Eye dominans er en viktig sak for presbyopes får en mono-vision kontaktlinsetilpasning, fordi den dominerende øyet må være fit for avstand visjon mens den ikke-dominante øyet er fit for nær.
  • Eye dominans kan være avgjørende i idretter som krever sikter, for eksempel bueskyting, skyting, bowling, biljard og putting.