Digidexo.com

Hva er Valtrex foreskrevet for?

Hva er Valtrex foreskrevet for?


Valtrex er merkenavnet for den generiske antiviral medikament valacyclovir, som brukes i behandling av herpes. Valtrex har bivirkninger og virker sammen med visse andre legemidler.

Herpes

Valtrex er foreskrevet for behandling av herpes zoster, som også er kjent som helvetesild. Valtrex er også foreskrevet for herpes labialis (forkjølelsessår), og tilbakevendende genital herpes.

Slik fungerer det

Valtrex konverterer raskt til den antivirale, acyclovir, i tarmen og leveren etter å være absorbert inn i blodet. Valtrex deretter bekjemper herpes virus ved å hemme et enzym som er nøkkelen til viral reproduksjon.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Valtrex inkluderer verkende ledd, smerter, sår hals, søvnløshet, feber, hodepine, diaré, kvalme og oppkast. Sjeldne bivirkninger kan påvirke nyre, nervesystemet, øynene, adferd, mage-tarmkanalen og huden.

Interaksjoner

Kombinere Valtrex med AZT kan føre til alvorlig sløvhet eller tretthet. Cimetidin og probenecid kan redusere elimineringen av Valtrex og øke blodlegemiddelnivå.

Advarsel

Valtrex bør ikke tas av alle med fremskreden HIV-sykdom, et svekket immunforsvar, eller som har hatt et organ eller benmargstransplantasjon. Dette kan føre til en potensielt dødelig tilstand som kalles TTP, en blod-clotting lidelse.