Digidexo.com

Hvordan ta en barne Temperatur Muntlig

Hvordan ta en barne Temperatur Muntlig


Hvis du mistenker at barnet ditt har feber, er det første du bør gjøre ta sin temperatur for å bekrefte. Tar en gutt temperatur muntlig eller gjennom munnen, er like effektivt som å ta sin temperatur rektalt, men er mindre påtrengende. Et barns kroppstemperatur skal være mellom 95,9 og 99,5 grader C, så noe høyere enn 99,5 grader F indikerer feber. Hvis barnet ditt viser andre symptomer som slapphet eller utslett, eller har hatt feber i over 72 timer, bør du oppsøke lege.

Hvordan ta en barne Temperatur Muntlig

•  Vask termometeret med såpevann og skyll den ren.

•  Plasser tuppen av termometeret under barnets tunge, mot baksiden av munnen hennes. Få henne til å holde munnen lukket inntil termometeret er ferdig med å ta henne temperatur.

Vent til termometeret piper; Dette bør være etter omtrent ett minutt.

Fjern termometeret fra barnas munn og lese temperaturen fra det digitale displayet på siden.

Hint

  • Det kan være mer korrekt å ta babyer eller yngre barnas temperaturer rektalt eller under armhulen, som de kanskje ikke forstår å holde munnen lukket mens du venter på termometeret til å fungere.
  • Unngå å bruke glass termometre fordi de er mindre nøyaktige enn de digitale og de har også kvikksølv inni dem, som er giftig, så det er farlig hvis termometeret pauser.