Digidexo.com

Fysioterapi for akillessenen

Akillessene forbinder hælen og leggen. Den tykkeste og sterkeste senen i kroppen, gjør at akillessenen deg å stå på tærne, gå, løpe eller jogge. Denne kritiske sene er lett anstrengt, og ifølge Medi-Dyne Healthcare Products, er mer enn 230.000 Achilles sene skader rapportert i USA per år. Behandlinger faller inn i fire kategorier; relativ hvile, fysioterapi, rehabilitering og forebygging av tilbakefall.

Hvile og Immobilisering

Det første trinnet i behandling for en skadet akillessene er hvile og immobilisering. Hvile senen vil hjelpe betennelse subside og fremme helbredelse. Immobilisering er bare nødvendig for pasienter med svært betydelige symptomer, som for eksempel en sprukket sene. I dette tilfelle er enten en støvel eller et gang støpt anbefalt å hjelpe reduksjon av betennelse.
Det er viktig på dette stadiet å bruke isen i perioder på 15 til 20 minutter til området for å bidra til å lindre smerte og redusere betennelser.

Fysioterapi

En rekke fysioterapi teknikker brukes for en skadet akillessene, inkludert stretching og fleksibilitet øvelser, ultralyd varme terapi, transkutan elektrisk nervestimulering (TENS), massasje, is og iført en natt brace for å hindre senen fra innstramming.
For å styrke akillessenen, strekke leggen i minst 20 minutter hver dag. Begynn sakte å justere kroppsvekt og øke til tre sett med 15. Også utføre thera-band øvelser. Starter med tærne pekte, motstå en thera-band som er hengslet på foten med motsatt side holdt i hånden. Sakte bøye foten mens du trykker mot bandet.

Rehabilitering

Fysioterapeuter kan formulere stretching og rehabiliteringsprogrammer som fungerer på fleksibiliteten i akillessenen. I tilfelle av brudd, styrke og fleksibilitet må bli gjenvunnet i senen eller ben. En lege eller fysioterapeut kan utforme et program for å gjenvinne denne styrke og fleksibilitet hjemme eller i treningsstudioet. Dette programmet kan omfatte fleksibilitet og styrkeøvelser; generelle strekninger og øvelser for overordnet condition; utholdenhets aktiviteter; samordningsaktiviteter og agility trening.

Forebygging

Mens det er umulig for alle å unngå Achilles sene skader hele tiden, er forebygging nøkkelen, spesielt når det kommer til gjentagelse. Riktig skotøy er viktig for å forebygge, utvinne av og forebygge tilbakefall av akillessene skade. Dette omfatter bruk riktig skostørrelse og demping, ved hjelp av bue støtte, og ved hjelp av en hæl kile for å forkorte lengden akillessenen har til å strekke med hvert trinn.
Påføring is til området av inflammasjon bidrar til å redusere faren for alvorlig skade på akillessenen. Ved å bruke is etter trening, samt i løpet av dagen, kan du redusere risikoen for å skade eller re-skade din sene.
Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, Motrin og Naprosyn bidra til å redusere betennelse og fremme helbredelse, men pass på å ikke overdrive disse medisinene.