Digidexo.com

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn


Lyme-sykdom er en type av infeksjon forårsaket av en gruppe av bakterier kjent som Borrelia burgdorferi. De er vanligvis funnet i dyr som hund, mus, eller hjort. Flått bebor dyr infisert av disse bakteriene, lever av deres blod, tar langs bakterier i deres system. Når flått fester seg til menneskelig hud og bite det, er at når de overfører bakterier som kan føre til Lyme sykdom. Noen (inkludert barn) som er i nær kontakt med kjæledyr befengt med flått, er sårbare for denne disease.Some leger henviser til Lyme sykdom som en imitator siden det etterligner symptomer på andre sykdommer som gjør det vanskelig å diagnostisere. Det reagerer også med behandling og kan lett bli forhindret. Men når venstre ubehandlet vil føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert hjerteproblemer og skader på nervene. Å kjenne tilstedeværelsen av Lyme sykdom her er måter på hvordan du kan oppdage symptomene.

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn

•  Sjekk huden til barnet ditt for noen utslett. Utseendet til en sirkulær utslett kalt erythema migrans er vanligvis det første tegn på infeksjon. Dette utslettet har en karakteristisk trekk kjennetegnes ved en fast red sirkulær lapp, er omgitt av en klar hinne, som så blir innkapslet i et større rød ring. Det i utgangspunktet ser ut som en liten dart bord med en rød blinken på midten. Noen ganger vil det bare vises som en ekspanderende sirkulære røde lapp. Det kan være varmt å ta på og kan noen ganger være smertefulle eller kløende. Dette utslett kommer ut i løpet av 1 til 2 uker med infeksjon, og kan også dukke opp 30 dager etter flåttbitt. Selv om dette tjener som en identifiserbar form for utslett for Lyme-sykdom, ikke alle infiserte individer har den.

Legg merke hvis barnet opplever ekstrem svakhet. Fatigue er et typisk symptom som kan enten være mild eller alvorlig. Barnet vanligvis føler seg utslitt og sover betydelig mer enn vanlig.

Be barnet ditt om noen eksisterende smerte. Hodepine, er ledd-og muskelsmerter vanlig og er vanligvis ledsaget av hovne lymfeknuter. Disse symptomene har mulighet til å helbrede seg selv. Men noen ganger, det blir alvorlig og kan påvirke ulike områder av kroppen. Når muskel-og leddsmerter står ubehandlet i flere uker, det øker og er preget av en skyte type smerte.

Sjekk barnets temperatur. Lavgradig feber og frysninger kan forekomme og er assosiert med nattesvette og en sår hals. Barnet kan også føle seg kvalm og ikke interessert i å spise.

Legg merke til om det er noen tegn på en opprørt ansikts nerve. Dette blir vanligvis betraktet som en alvorlig symptom på Lyme-sykdom. En forstyrret ansikts nerve er preget av eksistensen av ansikts lammelse eller barnet kan klage over å ha en kriblende følelse eller nummenhet i ansiktet.

Se etter noen mer alvorlige komplikasjoner som uvanlige humørsvingninger, og har problemer med visuelle eller auditive funksjoner. Barnet kan ha økt følsomhet for lys og lyder. Dette er typisk i løpet av de nevrologiske faser av Lyme-sykdom.

Prøv å observere om barnet ditt noen gang opplevd hyppige besvimelser (synkope) eller hvis hodepinen er ledsaget med nakkestivhet. Dette er komplikasjoner som kan tyde på alvorlige problemer.

Hint

  • Hvis noen av disse symptomene er til stede, må du kontakte lege umiddelbart. Tidlig ledelse vil hindre at tilstanden utvikle alvorlige komplikasjoner.
  • Bortsett fra bebor dyr som hunder, hjort, eller mus; flått også bor på fuktige og skyggefulle steder som er dekket med høyt gress eller busker. Så hindre barnet fra å spille sammen disse områdene.