Digidexo.com

Herpes Symptomer For menn

Symptomene på genital herpes er svært lik mellom kjønnene, selv om ulike deler av anatomien er berørt. Menn smittet med genital herpes er også økt risiko for en smertefull komplikasjon kjent HSV proktitt.

Berørte områdene

Menn med genital herpes er generelt påvirket i følgende områder hvis de utvikler symptomer: penis og urinrøret, pung, rumpe, anus og lår.

Først Outbreak

Det første utbruddet er generelt mest uttalt blant folk som utvikler symptomer; symptomer oppstår vanligvis ca to uker etter smitte. Symptomer inkluderer rødt utslett og blemmer. Disse blemmer er fylt med væske og bryte åpne, skorper over innen to til fire uker.

Prodrom

Før et utbrudd, folk med genital herpes erfaring prodrom, en svie, kløe eller prikking følelse i området der utbruddet vil oppstå.

Fremtidige utbrudd

Menn med genital herpes kan oppleve flere flere utbrudd i løpet av det første året, men generelt vil oppleve færre utbrudd over tid. Mange menn med genital herpes utvikler ikke symptomer, men kan likevel smitte andre.

Komplikasjoner

Menn, særlig menn som har sex med menn, kan oppleve HSV proktitt som følge av genital herpes infeksjon. HSV proktitt kan føre til problemer med vannlating, rektal smerte og et utslipp med blod eller puss og slimete.

Behandling

Antivirale midler kan begrense symptomer, og mennesker med hyppige utbrudd kan bli satt på en daglig antiviral behandling for å redusere antall utbrudd. Daglig behandling reduserer også sjansene for å overføre viruset til ens seksuelle partnere.