Digidexo.com

Menneskelige hjerne Fakta for Kids

Menneskelige hjerne Fakta for Kids


Uten en hjerne mennesker ville ikke være i live. Hjernen er det som hjelper folk tenker, reagerer og funksjon. Hjernen er en av de to store strukturer i det sentrale nervesystemet; den andre er ryggmargen. Hjernen er en av de største organer i menneskekroppen.

Deler av hjernen

Den menneskelige hjernen har tre hoveddeler. Disse deler er hjernestammen, cerebellum og storhjernen. Hjernestammen forbinder hjernen til resten av kroppen gjennom ryggmargen. Det er hjernestammen jobb å holde kroppens ufrivillige handlinger går, for eksempel hjerterytme og pust. Lillehjernen hjelper kroppen bli balansert, og hjelpemidler i bevegelse av hele kroppen. Storhjernen, som er den største delen av hjernen, fungerer med sanser, følelser og minner. Denne delen av hjernen er delt i to halvdeler, høyre og venstre hjernehalvkuler.

Hjernens Job

Hjernen deciphers meldinger fra resten av kroppen og deretter sender ut sin egen meldinger. Hjernen kan sammenlignes med en stor datamaskinsystem, hvor alt kommer til at et punkt før den går ut i Cyber. Hjernen sender meldinger til alle sanseorganene. Uten en hjerne, ville en person ikke kunne se, høre, berøring, smak, lukt eller flytte. Om natten, når folk sover, får hjernen en pause fra alt arbeidet den gjør.

Hjernens kontroll senter

Forskjellige deler av hjernen har forskjellige funksjoner. Hjernestammen har tre deler: den forlengede marg, Pons og midthjernen. Disse er alle to-veis veier for kommunikasjon. Den diencephalon del av hjernen inneholder hypothalamus og thalamus. Hypothalamus regulerer kroppstemperatur, appetitt og hvordan folk sover. Thalamus reléer sanser.

Andre Brain Fakta

De voksne menneskelige hjerne veier nesten 3 kg. Hjernen inneholder milliarder av nerveceller. Hjernen fortsetter å vokse til ca 20 år hos mennesker. Den venstre siden av hjernen er bedre med matte og problemer, mens høyre side er den kunstneriske siden.