Digidexo.com

Sink og leverfunksjon

Sink er et viktig spormineral og er den nest vanligste mineralet i kroppens celler (ved siden av jern). Sink virker som en antioksidant og hjelper til med immunsystemet, som begge hjelpe til leveren.

Fordeler

Sink bidrar til å helbrede sår og levre blodet. Det fungerer også som en antioksidant ved å hjelpe nøytralisere frie radikaler, skadelige biprodukter av giftstoffer i kroppen. Når leveren er pålagt tunge med alkohol eller andre giftige overgrep, hjelper sink gjenoppbygge immun styrke.

Mangel

Siden de fleste sink er funnet i hjernen, lever, bukspyttkjertel og nyrer, alkoholikere kan ofte ha en mangel på sink fra den giftige overbelastning og renne av på disse organene. Noen symptomer på mangel er tap av appetitt, fall i smak eller lukt kapasitet, vekttap, håravfall, kviser, nattblindhet og depresjon.

Kilder

Sink kan tas som et supplement eller som del av en multivitamin. Den sink i ferske matvarer blir lettere absorbert inn i kroppen, eller mer "biotilgjengelig". Østers, sjømat og rødt kjøtt har all sink. Pressing grønnsaker er en annen måte å få sink inn i kroppen. Gode ​​juicing kilder for sink er ingefær rot, hvite i meloner og hvite i appelsiner.

Risiko

Hvis du har blitt testet og funnet mangelfull i sink, deretter tar supplerende sink er greit bare for en kort stund fordi for mye sink (mer enn 60 mg / dag) kan forårsake "lav kobberstatus, endret jern funksjon, redusert immunforsvar, og reduserte nivåer av high-density lipoproteiner, "i henhold til det amerikanske National Institute of Health.

Dosering

RDA (anbefalt daglig inntak) for sink er 8 til 15 mg / dag. Tar en multivitamin og spise et sunt kosthold bør gi tilstrekkelig sink for sunn leveren fungerer i de fleste.