Digidexo.com

Hva er en Ophthamoloscope brukes til?

Hva er en Ophthamoloscope brukes til?


Et oftalmoskop gir legene en direkte blikk inn i øyet av hans pasienter. Selv om dette instrumentet har eksistert i 150 år, har ny teknologi flyttet øyeundersøkelse og diagnose inn i en ny verden. Leger kan ikke bare undersøke det indre av øyet, men kan nå ta krystallklare bilder.

Oftalmoskop

Et oftalmoskop er en tent enhet som brukes av en øyelege til å undersøke det indre av øyet. Øyelegen vil observere en sunn øye eller se etter uregelmessigheter i linsen, netthinnen eller synsnerven. Ikke bare er et oftalmoskop avgjørende under synsundersøkelser; det er også uvurderlig når man skal vurdere pasienter for andre helsemessige plager som hodepine, geriatri, hjerte vanskelighetsgrad og hypertensjon.

Digital

En ny digital oftalmoskop ikke lenger er avhengig av dyktighet av øyelege. En digital oftalmoskop bruker spesiell linse digital bildebehandling og lysteknologi. Dette gir en kvalitet digitalt bilde som skal tas opp for legen å vurdere. Denne nye enheten gir et bilde tilsvarende det spesialiserte kameraer bare finnes på sykehus.

Direkte

Den direkte oftalmoskop er en håndholdt enhet som inneholder en konkav speil som dirigerer lyset inn gjennom pupillen. En roterende skive aktivere legen å undersøke øyet ved forskjellige forstørrelser. Den direkte oftalmoskop blir brukt for å undersøke for trykket i hjernen og å kontrollere tumorer.

Pasienter med diabetes trenger en direkte oftalmoskop eksamen én gang hvert halvår for å hindre diabetisk retinopati. Synstap, som et resultat av diabetes, kan forebygges ved retinal laserbehandling ved tidlig oppdagelse.

Symptomer på hypertensive endringer i netthinnen kan være en indikasjon på en forestående slag og kan bli fanget opp av en direkte ophthalmoscopy.

Indirekte

En indirekte oftalmoskop er en kikkert typen instrument som gjør det mulig for legen å fokusere nærmere på bestemte områder inne i øyet. Det gir legen en mye bredere og mer dyptgående syn på øyet. Den indirekte oftalmoskop gir en bedre oversikt over netthinnen og kan diagnostisere retinal plager som frittliggende netthinnen, hornhinnen forvrengning og grå stær. En klarere lys brukes til eksamen dersom netthinnen er overskyet på grunn av grå stær.

Et bredere vis er tatt for å bestemme kilden for interferens i retur av lys i retina. Den indirekte ophthalmoscope blir brukt for detektering av slike forstyrrelser som arr, pigment på linsen eller hornhinne forstyrrelser.

Forberedelse og bivirkninger

Den ophthamoloscope få sitt syn inn i øyet gjennom pupillen. Øyedråper brukes ofte for å dialate eleven. Dette gir legen en bedre titt på innsiden av øyet. Det er en smertefri del av prosessen, men som følge av synsundersøkelse, kan pasienter som lider av tåkesyn og følsomhet for lys i en kort tid. Spesielle briller er gitt for å beskytte øynene før de vender tilbake til det normale.