Digidexo.com

Bruker for dinatriumhydrogenfosfat

Bruker for dinatriumhydrogenfosfat


Dinatrium-hydrogenfosfat, også kalt dinatriumfosfat, er et hvitt, granulært pulver. Dette kjemiske stoffet er løselig i vann, uløselig i etanol og lav i surhet, presentere pH-verdier 9 til 9,6, ifølge Food and Agriculture Organization of the United Nations. Dinatriumhydrogenfosfat anvendes i næringsmiddelindustrien som en antioksidant og mat stabilisator, så vel som en vann-mykner.

Oppmykning Agent

Anvendelsen av dinatriumhydrogenfosfat i vann kjeler og systemer kan bidra til å unngå blokkering av akkumulering av kalsium og magnesiumsalter, spesielt i områder med hardt vann. Ifølge United States Agency for International Development, hjelper rengjøring av vannsystemer med dinatriumhydrogenfosfat også for å hindre korrosjon av rør, generelt forbedre vannkvaliteten over tid.

Antioksidant og Stabilizer

Dinatriumhydrogenfosfat er mye brukt i næringsmiddelindustrien som en antioksidant, for å forsinke nedbrytning, og som en stabilisator, som hindrer blandede ingrediensene i å skille seg, rapporterer University of Bristol. Den brukes i kjernemelk, iskrem og hermetisert melk, så vel som i frokostblandinger og pasta for å redusere koketiden, melder International Food Additives Council.

Emulgator

Dinatriumhydrogenfosfat blir også brukt som et emulgeringsmiddel ved fremstilling av pasteurisert smelteost, rapporterer University of Bristol. Emulgatorer er stoffer som bidrar til å blande ingrediensene vanskelige å blande, slik som olje og vann, f.eks. Dinatriumfosfat tilsettes til pulverisert melk for å hindre størkning. Stoffet er også brukt et skummingsmiddel i kremfløte.