Digidexo.com

Nyrestein Disease

Nyrestein er mineralforekomster som dannes i nyrene eller urinveiene, ifølge Medicinenet.com. Omtrent 3,5 millioner mennesker søker medisinsk hjelp for nyrestein hvert år, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Årsaker

Personer som har en reduksjon i urinproduksjonen og / eller en økning i nivåene av stoffer som kalsium, cystin og / eller urinsyre er i risiko for å utvikle nyrestein, ifølge medicinenet.com.

Risikofaktorer

Personer med urinveisinfeksjoner, cystisk nyresykdom og / eller hyperparatyreoidisme har en økt risiko for å utvikle nyrestein, ifølge NIDDK. The Mayo Clinic sier at folk som ikke drikker nok væske, har en familiehistorie med nyrestein, er mann og / eller har en diett høy i natrium og protein har en økt risiko for å utvikle nyrestein.

Symptomer

Personer med nyrestein har ofte ingen symptomer, som kan inkludere smerter i siden, rygg, mage og / eller lysken; blodig urin; smertefulle opplevelser under vannlating; kvalme; oppkast; en hyppig behov for å urinere; og feber.

Diagnose

Leger bruker ofte en abdominal røntgen eller computertomografi (CT) scan for å finne ut størrelsen på nyrestein. Noen ganger leger vil utføre en intravenøs pyelogram, hvor de injisere en pasient med et fargestoff og utføre røntgenstråler for å bestemme hvor nyrestein er plassert, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

Mange nyrestein ikke trenger behandling fordi de er gått naturlig. Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy er en prosedyre der sjokkbølger brukes til å bryte opp nyrestein, ifølge Patient Education Institute.