Digidexo.com

Hva å mate en baby med diaré

Hva å mate en baby med diaré


Å ha en baby som lider av diaré kan være stressende. Du ønsker å sørge for at barnet får den næringen han trenger mens lider av diaré. De fleste tilfeller av diaré er mer en plage enn et medisinsk problem og vil rydde opp raskt med væske og små endringer i barnets kosthold.

Forebygging Dehydrering

Fordi diaré fører til dehydrering, som kan være farlig for små, er det viktig å erstatte tapt væske umiddelbart. Hvis du ammer, kan du fortsette å mate babyen morsmelk, som det har elektrolytter og væske for å unngå dehydrering. Hvis babyen er på formel, bytte til en laktose-fri formel, som laktose kan gjøre diaré verre. Barn kan også ha klare supper, klare brus eller juice blandet med vann for å unngå dehydrering. Unngå å gi barnet ditt rent vann eller mørke brus, som er typisk høy i sukker og kan irritere magen.

Oral rehydrering Solution

Bruken av en oral rehydrering løsning er også anbefalt. Det er trygt for babyer og eldre barn, og kan finnes i de fleste dagligvarebutikker og apoteker. Den kommer i flere former, inkludert et pulver som kan blandes med væske, en ferdigblandet væske og frosne popsicles. Oral rehydrering løsninger inneholder salt, sukker, kalium og andre næringsstoffer for å hjelpe erstatte tapt væske.

Brat kosthold

Bland matvarer er viktig i lindrende magen av små. Foreldre til barn med diaré bør huske Brat, som står for bananer, ris, applesauce og toast. Disse matvarer er alle milde og ikke ytterligere forverre den lille fordøyelses spor av babyer og småbarn.

Yoghurt som inneholder probiotika acidophilus er også egnet for å mate babyer som lider av diaré. Acidophilus er en sunne bakterier som lever i tarmen og er ofte lagt til yoghurt. Mange leger tror at å ta acidophilus kan forkorte varigheten og alvorlighetsgraden av diaré.

Matvarer for å unngå

Det er viktig å unngå flere matvarer som kan resultere i å gjøre diaré verre. Meieriprodukter bør unngås, som laktose kan alvorlig irritere følsomme mager. Visse frukter, spesielt frukt som begynner med bokstaven "P" bør unngås, for eksempel fersken, pærer, svisker og plommer. Aprikoser er kjent for å løsne avføring, så unngå dem også. Til slutt, unngå mat med høyt fiber, som er kjent for å avlaste forstoppelse og løsne avføring også.