Digidexo.com

Poteter og Vekttap

Poteter og Vekttap


Det er en vanlig oppfatning at poteter gjøre oss fete. Det synes å være en av de onde og forbudte matvarer, full av karbohydrater og kalorier. Men den gode nyheten er at poteter er ikke så ille som de synes å være. Poteten er rik på komplekse karbohydrater, fett og legger til legemet bare når smør, krem ​​eller ost tilsettes.

Det hjelper også i vekttap. Vi føler full og mett etter å ha spist en potet fordi det er næringsrike, ikke-fetende og moderat i form av kalorier. Dermed en diett rik på potet kan vesentlig utløse vekttap.

Potet bremser fordøyelsen

Poteter inneholder "resistent stivelse" som bremser ned fordøyelsen, øker kaloriforbrenningen etter et måltid og også hemmer sult hormoner som gjør at du føler deg sulten hele tiden.

Ifølge Sandy Huard, president i kvinners helse Forsyning International, "Resistent stivelse skapes når stivelsesholdige matvarer er" avkjølt ". Når en potet er kokt, for eksempel, absorberer det vann og sveller. Som poteten kjøler, mye av stivelse krystalliserer , forming resistent stivelse. Så sørg for å kjøle dine stivelse i romtemperatur eller i kjøleskapet før du spiser. Ikke oppvarmer dem fordi disse bryter ned stivelse krystaller og fordelene nevnt ovenfor er i hovedsak borte. "

Poteter er nærings-tett

Poteter gir en god ernæringsmessig avkastning for kaloriene. De er også rike på vitamin B6, vitamin C og inneholder sporstoffer som mangan, molybden, krom og selen. De er også lavt natriuminnhold og leverer omtrent 20 prosent av de daglige kalium behov kroppen.

Poteter er rike på vitamin C

Poteter er rike på vitamin C. En forskningsstudie utført av Arizona State University hevder at "individer forbruker tilstrekkelige mengder vitamin C oksidere (brenne) 30% mer fett under moderat trening enn de som forbruker tilstrekkelige mengder. I tillegg, for lite vitamin C i blodet har blitt vist å korrelere med økt kroppsfett og midje målinger. "

Poteter hjelpe brenne Foods Raskere

Poteter er rike på karbohydrater, den viktigste kilden til ferdige drivstoff som kroppen vår trenger. Adam Drewnowski, Ph.D., direktør for human ernæring programmet ved University of Michigan School of Public Health anbefaler at "den største andelen av vårt kosthold - 60 prosent - være sammensatt av dette drivstoffet bare en liten prosentandel av karbohydrater. blir noen gang omdannes til fett i kroppen. "

Poteter fylle deg opp

En av de tøffeste aspekter av vekttap er sult. Det er vanskelig å motstå fristelsen av mat mens slanking, så den enkle måten å takle mat pangs er å spise mat som vil fylle deg opp og holder deg mett. Dr Jacquie Lavin, en vekt-tap lege for Slimming World. sier "En nøkkel til varig vekttap er å spise mat som gjør at du føler deg full lenger." Poteter er veldig mettende og tilfredsstillende.

Poteter er en god kilde til fiber

Poteter er en kilde til fiber i tillegg. En potet gir 10 prosent av den nødvendige daglige inntak av fiber. Fiber er ikke-fordøyelig og hjelper til å eliminere avfall fra kroppen. Det hjelper også å flytte fett raskt gjennom fordøyelsessystemet, slik at fettet blir lite tid til å bli absorbert, noe som også kan hjelper i vekttap.