Digidexo.com

Flatulens & sykdom

Flatulens, også kjent som bestått gass, er en normal kroppsfunksjon. Men når det begynner å bli overdreven, eller følges av andre symptomer, kan det være en indikasjon på en rekke sykdommer.

Galleblæren sykdom

Flatulens kan være ledsaget av symptomer som indikerer en galleblæren sykdom eller sykdom; disse er oppkast, kvalme, magesmerter, gulsott og selv anoreksi.

Tykktarmskreft

Diaré, forstoppelse eller en endring i bad vaner kan følge flatulens når diagnosen er kreft i tykktarmen. Folk kan også bli sittende igjen med en uferdig følelse etter avføring.

Galleveier

Galleveier er sykdommer som tære på kroppens gallegangene og andre strukturer relatert til galle. Flatulens kan være ledsaget av en forstørret lever, feber, kvalme og magesmerter, og vekttap.

Cøliaki

Cøliaki er preget av kroppens intoleranse for gluten. Denne genetisk sykdom kan bli preget av flatulens samt abdominal oppblåsthet og smerte, diaré, svakhet og en løs eller blek avføring.

Normal

Ikke hver forekomst av flatulens er et tegn på sykdom. Tarmgass kan også bare være forårsaket ved å svelge store mengder luft eller en høy-fiber diett. Det er også vanlig hos spedbarn gjennom 3 måneders alder som deres fordøyelsessystem er fortsatt utvikling.