Digidexo.com

Tegn og symptomer på Critical Incident Stress

Ifølge Critical Incident Stress Management International, en "kritisk hendelse" inntreffer når du overleve noe så intens at du ikke har noen referanse for det i livet ditt. Kritiske hendelser vekker sterke negative følelser, som frykt eller redsel. De fleste gjør du frykter for ditt liv eller livet til en kjær. Etter opplever en kritisk hendelse, kan du vise flere tegn og symptomer som forstyrrer livet ditt og gjøre det vanskeligere for deg å komme tilbake til din vanlige rutine.

Betydning

Betong statistikk er vanskelig å komme med, men Critical Incident Stress Management International anslår at opptil 45 prosent av folk som har overlevd en kritisk hendelse viser tegn på posttraumatisk stresslidelse (PTSD) eller depresjon.

Typer

Etter en kritisk hendelse, kan symptomene dukke opp i flere områder av livet ditt. Fysisk, kan du kjemper utmattelse, mageproblemer, brystsmerter og svimmelhet. Mentalt, kan du ikke være så skarp som vanlig - du kan finne ditt sinn vandrende eller innse at du har problemer med å løse komplekse problemer. Følelsesmessig, kan du bli arbeider med mye av intense følelser, som frykt, sinne, angst og tristhet. Til slutt kan du legge merke til atferdsmessige symptomer, som for eksempel å trekke seg fra venner og familie, føler ikke får sove eller spise, eller å misbruke narkotika og alkohol.

Time Frame

Noen mennesker opplever symptomer umiddelbart etter en kritisk hendelse har inntruffet. Andre kan ikke oppleve symptomer før timer, dager, uker, måneder eller år etter hendelsen. Jo lenger ut du er fra hendelsen når du begynner å oppleve symptomer, jo mer sannsynlig er det å føle seg "crazy" og ute av kontroll. Men selv om hendelsen skjedde for flere år siden, hvis det er skaper emosjonelle nød, er det fortsatt viktig for deg å få hjelp.

Betraktninger

Kritisk-hendelsen stresset debriefing er en form for kort rådgivning som oppstår i løpet av timer etter en kritisk hendelse. Ved hjelp av teknikker som kalles debriefing (snakker om hva som skjedde på en rasjonell måte) og avverge (ventilasjon følelser), oppfordres deltakerne til å kommunisere med hverandre i stedet for å isolere seg. Kritisk-hendelsen stresset debriefing som finner sted 24 til 72 timer etter en tragedie kan betydelig redusere antall kort og lang sikt symptomer deltakerne erfaring.

Misforståelse

Lider av tegn og symptomer på kritisk hendelse stresset betyr ikke at du er svak, feig eller inkompetent. Det betyr bare at du er en omsorgsfull person som har problemer med å sette den dårlige tingen (e) du ser ut av tankene dine. Snakk med familien din om hva du opplever, og hvis symptomene ikke forsvinner, søke profesjonell hjelp. Når du begynner å snakke ut om hva du føler, kan du bli overrasket over å høre at mange mennesker rundt deg føler det på samme måte.