Digidexo.com

Omega-3 Nutrition

Omega-3 Nutrition


Omega-3 ernæring refererer til omega-3 fettsyrer fettsyrer eller flerumettede fettsyrer som bidrar til å få tak i kroppens produksjon av kolesterol, i tillegg til å forsterke celleveggene. Omega-3 fettsyrer kan ikke produseres av kroppen, så det er viktig å spise mat rikelig i dem som fisk og nøtter. Forskere først oppdaget de helsemessige fordelene forbundet med omega-3 fettsyrer i de tidlige 1980-tallet da de fant ut at dietter rike på fisk som inneholder omega-3 fettsyrer forbedret hjerteproblemer, i tillegg tilbyr andre helsemessige fordeler, ifølge Chiroeco.com hjemmeside.

Helse Fordeler

Ifølge University of Maryland Medical Center hjemmeside, omega-3 fettsyrer bidra til å forhindre de faktorene knyttet til sykdommer som kreft, leddgikt og hjerteproblemer. De er avgjørende for fôring huden den nødvendige ernæring for å holde seg frisk. De bidrar også med hjernens funksjon, hukommelse og andre kognitive evner. Disse fettsyrene hjelper gravide mødre redusere risikoen for å utvikle nerve og synsproblemer. Hva mer er, de forbedre humørsvingninger, depresjon og dårlig sirkulasjon.

Typer

Tre hovedtyper av omega-3 fettsyrer som brukes av kroppen: alfa-linolensyre (ALA), docosahexaeonic syre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA). De to omega-3-fettsyrer som brukes lettere av kroppen er EPA og DHA. Når kroppen forbruker ALA, forandrer det den til EPA og DHA. Ifølge Fats of Life websitem, er det antatt at EPA og DHA har større helsegevinst enn ALA.

Kosten kilder til ALA

Alfa-linolensyre er funnet i planter. Noen av de beste kosten kilder til ALA er flaxseeds, hamp frø og noen mørkegrønne bladgrønnsaker. Tofu er en annen god kilde til ALA, foruten soyabønner, valnøtter og rapsolje. Alas er svært konsentrert i linfrøolje og finnes, men i mindre mengder, i soya, raps, perilla og valnøtt oljer.

Kosten kilder til EPA og DHA

Kaldt vann fisk er gode kilder til EPA og DHA. The American Heart Association anbefaler å spise fisk minst to ganger i uken, som det leverer protein og mangler de høye mettet fett som finnes i kjøttprodukter. Noen av de beste fet fisk valgene inkluderer makrell, sild, sjø-ørret, sardiner, laks og tunfisk Albacore.

Symptomer på mangler i Omega-3 fettsyrer

Folk lave i omega-3 fettsyrer kan oppleve flere symptomer som avslører mangler. Noen av disse symptomene er dårlig hukommelse, tretthet, tørr hud, hårtap, immunsvekkelse, depresjon, humørsvingninger, dårlig sirkulasjon og hjerteproblemer. Reproduktive problemer kan også være et tegn på mangler. Fordi disse symptomene kan tyde på en mangel på omega-3 fettsyrer, er det viktig å oppsøke lege for råd for å øke mengden av matvarer rike på disse fettsyrene.

Advarsler

Kosttilskudd med omega-3 fettsyrer bør være under oppsyn av en lege eller helsepersonell fordi det er et potensial for bivirkninger og interaksjoner med andre legemidler. Mennesker som lett blåmerker, har blødningsforstyrrelser eller er på blodfortynnende medisiner bør være forsiktig når du tar kosttilskudd av omega-3 fettsyrer for å unngå blødning.