Digidexo.com

Hvordan vet jeg om jeg ikke kan fordøye melk?

Hvordan vet jeg om jeg ikke kan fordøye melk?


Hvis du oppdager lett til ekstremt ubehag etter inntak av produkter med laktose, kan du falle et sted langs spekteret av å være laktose intolerant. Symptomene varierer fra moderate magesmerter til diaré og oppkast. Den vanskelige ting med laktoseintoleranse er at noen mennesker har det fra fødselen; andre utvikler den i tenårene eller i voksen alder. Du vet kanskje ikke du er laktoseintolerante før du opplever symptomene.

Hvordan vet jeg om jeg ikke kan fordøye melk?

•  Forstå hva laktose er, hva matvarer inneholder laktose og hvor ofte du spiser laktose. Laktose er et sukker som finnes i meieriprodukter; det finnes i melk, is, fløte, smør, ost og yoghurt.

Vurdere din statistisk risiko. Visse etniske grupper er mer utsatt for laktoseintoleranse fordi de har spist melkeprodukter for kortere tid enn nordeuropeere (som er generelt ikke laktose intolerante). Indianere, afrikanske amerikanere, latinamerikanere, asiatiske amerikanere og sør-europeere er mer sannsynlig å være genetisk disponert for laktoseintoleranse.

Fjern all laktose fra kostholdet ditt for to uker. Vurdere om symptomene har ryddet opp.

Gjeninnføre laktose i kostholdet ditt. Begynn med 4 oz. eller færre, per dag, av mat som inneholder laktose. Vurdere om dine symptomer har returnert. Langsomt øke mengden av meieriet i kostholdet ditt for å vurdere ditt nivå av laktose følsomhet. Hvis du ikke har noen symptomer som du øker inntaket, er mageproblemer trolig forårsaket av et annet aspekt av din diett eller livsstil.

Be legen din for en pust eller krakk test dersom symptomene vedvarer ved gjeninnføring av laktose i kostholdet ditt.