Digidexo.com

Forstuet ankel Forebygging

Det er ikke vanskelig å forstue ankelen. En feilplassert steg kan vri ankelen til et punkt som forårsaker et ligament til å rive. Forstuinger har ingenting å gjøre med bein; en forstuing er faktisk når et ligament strekker utover normal kapasitet. Heldigvis finnes det en rekke ting du kan gjøre for å hindre en ankel forstuing skjer.

Warm Up and Exercise

Før du noen gang satt ut for å trene eller delta i din favorittsport, varme opp ikke bare kroppen din, men anklene også. Peke og bøye føttene kan hjelpe limber opp anklene. Rullende føttene fra venstre til høyre og deretter høyre til venstre kan også løsne opp ledd og vev innenfor disse delene.
Balanse og styrke øvelser kan bidra til å forhindre forstuet ankler. Den enkleste øvelsen er å bare stå en fot. Bygge opp til et minutt på hver side.
Du kan også styrke evertor muskelen, som er på ytterkanten av foten din. Plasser et bånd rundt begge føttene mens du sitter eller står. Rull utsidene av føttene opp. Hold i fem sekunder. Gjør 10 repetisjoner, to ganger daglig.

Tilstand

Hvis du er ute av form eller ukjent med en sport, er du mer tilbøyelig til å skade deg selv enn når de er riktig aircondition og informert. Hvis du kommer til å spille tennis, basketball eller fotball sørg for at du deltar på riktig nivå. Over tid vil din fitness og kunnskap øker, samt din styrke og fleksibilitet.

Være riktig utstyrt

Skoene kan også spille en rolle i å forebygge forstuing. Pass på at skoene du kjøper er passende for aktiviteten du tar del i. Kjøp joggesko for løping, tennis sko for tennis og basketball sko for basketball.
De må også passe og passer godt. Sjekk at skoene er riktig bredde og lengde, samt støttende av foten bue. Prøv dem på, teste dem ut hvis det er mulig og be om hjelp fra kunnskapsrike ansatte.

Pay Attention

Innen nesten alle idrett eller aktivitet, det være seg å gå, jogge eller Frisbee, kan ujevne overflater raskt føre til at ankelen til å rulle, vri eller rykk, noe som resulterer i en forstuing. Så, få den lå på land og ta hensyn til hva du gjør mens du gjør det for å unngå en forstuing.