Digidexo.com

Hvorfor Er Hypertensjon Hard på hjertet?

Hvorfor Er Hypertensjon Hard på hjertet?


Ifølge American Heart Association, ca 74.500.000 mennesker har høyt blodtrykk. Av disse var nesten 78 prosent klar over sin tilstand. Hvis den ikke er kontrollert, kan det føre til alvorlige medisinske tilstander, som for eksempel hjerneslag og hjerteinfarkt. Snakk med legen din dersom du er usikker på blodtrykket.

Definisjoner

Hypertensjon er definert som høyt blodtrykk.

Blodtrykket er definert som den kraft av blodet å bevege seg gjennom blodkarene i vener, arterier og hjerte. Dersom blodet ikke er i stand til å bevege seg lett gjennom blodkarene, vil den nevnte kraft øker.

Symptomer

Det er flere symptomer som følger hypertensjon, inkludert kortpustethet, tretthet, brystsmerter og en racing hjerteslag.

Tilstoppede arterier

Normale arterier er fleksibel og sterk. De tillater blodet å strømme meget fritt, å komme til alle deler av kroppen. Hvis du har høyt blodtrykk, kan imidlertid det økte trykket forårsaker en rekke problemer, inkludert arteriosklerose og aterosklerose, så vel som en aneurisme.

Arteriosklerose oppstår når veggene i blodårene blir hard og stiv. Det er også mer allment kjent som en "åreforkalkning."

Åreforkalkning er definert som når fett fra en persons kosthold inn i blodbanen og samle av den indre foring av veggene i blodårene, noe som gjør det vanskelig for blodet å passere gjennom.

En aneurisme oppstår når den økte styrken av blodet som er i bevegelse gjennom blodkar forårsaker svekkede arterielle vegger for å danne en utbuling. Denne aneurisme har potensial til å sprekke og forårsake livstruende problemer.

The Heart

Hjertet er ansvarlig for å pumpe blod til hele kroppen. Økt press på blodårene kan føre til skade på hjertet, inkludert koronarsykdom, venstre ventrikkel hypertrofi (forstørret hjerte) og hjertesvikt. Det kan også føre til vaskulær svakhet, vaskulær arrdannelse, økt risiko for blodpropp, og vev og organskade.

Hvis du har ett høyt blodtrykk lesing, det betyr ikke nødvendigvis at du har høyt blodtrykk. Videre testing ville være nødvendig over tid for å stille en diagnose.

Hvis du har høyt blodtrykk, har ditt hjerte til å jobbe ekstra hardt for å pumpe blod til resten av kroppen din. Fordi hjertet må jobbe så hardt i sin tur kan forårsaker dette et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvis hard jobber hardt for lange perioder av gangen, kan det føre til at hjertet til å forstørre. Ifølge Franklin Institute, en "litt forstørret hjerte kan fungere godt, men en betydelig forstørret hjerte kan ikke."

Behandling

Høyt blodtrykk kan kontrolleres med medisiner og atferd modifikasjon, for eksempel endre hvordan du spiser og økt mosjon.