Digidexo.com

Respirasjonsfrekvens Vs. Metabolic Rate

Menneskekroppen utfører en rekke samtidige prosesser for å fungere skikkelig. Når hvile, bare de vitale funksjoner fortsette. Respirasjonsfrekvens og metabolic rate er to viktige kjennetegn ved disse prosessene.

Respirasjonsfrekvens

Tiltaket åndedrag per minutt mens resten er kjent som respirasjonsfrekvens. Måling av lufthastigheten beregnes ganske enkelt ved å telle antall åndedrag tatt i ett minutt. Respirasjonsfrekvens øker med aktivitet, så det bør måles mens resten.

Gjennomsnittlig respirasjonsfrekvens

Voksne viser en gjennomsnittlig respirasjonsfrekvens mellom 10 og 14 pust per minutt. Under ekstrem fysisk trening, vil lufthastigheten øke dramatisk.

Metabolic Rate

Selv når legemet er i ro, er det fortsatt å bruke energien til å utføre funksjoner som er nødvendige for pusting, og pumping av hjertet. Minimalt med energi som trengs for å utføre disse vitale prosesser er kjent som metabolic rate.

Beregning

Beregning av den metabolske hastigheten er mer kompleks enn beregning av respirasjonshastigheten. Mange faktorer kombineres for å bestemme metabolic rate inkludert vekt, høyde, alder og respirasjonsfrekvens. Fysiologer har formulert noen ligninger for å bestemme metabolic rate ved hjelp av disse faktorene.

Betraktninger

Metabolic rate kan være tenkt som mengden kalorier, en enhet av energi, som trengs for å utføre kroppsfunksjoner. Avhengig av hvor mye energi vi forbruker i mat og hvor mye vi expend i fysisk aktivitet på en daglig basis, kan metabolic rate svinge over tid.