Digidexo.com

Hva er Desoxyn?

Hva er Desoxyn?


Desoxyn, også kjent som metamfetamin hydroklorid, er et reseptbelagt legemiddel som brukes til å behandle ekstreme tilfeller av fedme og barn over 6 år med Attention Deficit Disorder med hyperaktivitet. Siden den inneholder metamfetamin, har det et stort potensial for overdose og misbruk. Til tross for den fare, er det fortsatt foreskrevet for pasienter og anvendt i forbindelse med terapi, livsstilsendringer og støtte grupper. Desoxyn har sterke negative bivirkninger samt stort potensial for misbruk, slik at pasienter bør være forsiktig og overvåke sitt inntak av medisin.

Medisinsk bruk

Bruken av denne pillen er reservert for alvorlige tilfeller av fedme når ingen annen behandling lykkes i å produsere effektivt vekttap. I dette tilfellet Desoxyn brukes i forbindelse med vekttap programmer, mosjon, spise sunt og endringer i livsstil. Desoxyn er bare tatt for et par uker.

Psykiatrisk Bruk

Desoxyn er også gis til barn over 6 år. Det er foreskrevet for barn med Attention Deficit Disorder med hyperaktivitet eller andre uspesifikke atferdssyndromer som inkluderer mild til ekstrem distraksjon, korte oppmerksomhet spenn, hyperaktivitet og impulsivitet. Stoffet brukes til å jevne ut en hyperaktiv barnets emosjonelle og fysiske utbrudd.

Advarsel

Metamfetamin er brukt i produksjonen av tablettene i tillegg til hydrokloridet. Metamfetamin er svært vanedannende og Desoxyn bør ikke brukes med mindre det er en alvorlig sak, og pasienten kan ikke kontrollere sin vekt med en hvilken som helst annen måte. Desoxyn er også foreskrevet for barn over 6 år gammel. Potensialet for misbruk er ganske reell for barn og overvektige pasienter også. Metamfetamin kan føre til fysisk og psykisk avhengighet, og skape en toleranse i pasienten. Dødsfall er rapportert. Opphør av inntak av Desoxyn uten tapering kan føre til tretthet, depresjon, hyperaktivitet, søvnløshet, rastløshet og manifestasjoner av psykose så alvorlige at de etterligner schizofreni.

Farlige fysiske effekter

Tilfeller av barn og unge med hjerteproblemer døende på grunn av å ta den vanlige dosen av Desoxyn har blitt rapportert. Voksne pasienter kan også oppleve plutselig død, hjerteinfarkt og slag på grunn av hjelp Desoxyn. Voksne og barn med hjertelidelser er ikke anbefalt å bruke Desoxyn. Andre symptomer inkluderer hypertensjon og forverring av pre-eksisterende hjerteproblemer.

Farlige psykologiske effekter

Bruken av Desoxyn vil forverre allerede eksisterende psykose. Det vil også intensivere tidligere bipolare tilstander av mani, vrangforestillinger og hallusinasjoner eller forårsake nye psykotiske episoder og maniske tilstander hos barn og voksne med ingen historie med mental sykdom. Medisinen øker også aggresjon --- spesielt hos barn med ADHD. Ifølge RXList.com kliniske studier har også oppdaget at Desoxyn hemmer veksten av et barn hvis han tar det over en lang tidsperiode. Beslag og uskarpe eller synsforstyrrelser er rapportert i tillegg.

Behandling

Hvis du ikke tåler Desoxyn eller utvikler en avhengighet problem med det, er hjelp tilgjengelig. Snakk med din lege eller terapeut om andre medisiner til bruk som har mindre potensial for avhengighet og et mindre antall farlige bivirkninger, inkludert dødsfall.