Digidexo.com

Sunn Veggie Meals

Balanserte måltider er viktige, og grønnsaker gjør en utmerket hjørnestein for enhver diett. I tillegg til alle vitaminer og mineraler de inneholder, er de også svært høy i fiber. Fiber hjelpemidler fordøyelsen og hjelper deg å føle deg mett, og hindrer deg fra over-indulging i mindre næringsrik mat. Her er noen grunnleggende, sunne veggie måltider som kan tjene som et grunnlag for familiens menyen.

Veggie Stir Fry

En vegetabilske oppstuss fry er en utmerket lav-fett måltid som er lett å lage. Bruk en rekke grønnsaker; Gode ​​valg er brokkoli, squash og andre typer squash; gulrøtter; Napa kål og paprika. Noen grønnsaker koker raskere enn andre, som squash for eksempel, så legg det mot slutten av steketiden. Bruk olje beregnet for høy varme matlaging, og sørg for å bruke den minste beløpet du kan. Asiatiske sauser, som for eksempel soyasaus, gjøre gode marinader for matlaging, men sjekk etiketten fordi de ofte er svært høy i natrium og noen ganger inneholder raffinert sukker og MSG. Tjener over ubleket dampet ris for hele asiatiske opplevelse.

Thin Crust Veggie Pizza

Pizza trenger ikke å være helt usunn. Ved å gjøre deigen selv, kan du kontrollere hvor mye olje og hvilken type mel du bruker. Prøv å bruke hel-hvete, ubleket mel. Kjevle ut deigen veldig tynn, og pre-koker det i ovnen til det er det meste gjort. Hvis du ikke pre-koker det, vil vannet fra grønnsakene gjøre det soggy. Lag din egen pizza saus hvis du kan. Ellers kan du bruke en ren tomatpuré og legge til dine egne krydder. Dryss på minimal, fettfattig ost, og deretter legge til grønnsaker. Du kan legge nesten hva som helst på pizza; prøve asparges, paprika, dampet brokkoli, squash og alt annet som høres bra for deg og din familie. Legg grønnsaker med høyt vanninnhold - som tomater - mot slutten av steketiden, og unngå grønne greener helt som en pizza topping. Kok til kantene av din pizza er brune og dine grønnsaker er ferdig.

Vegetabilske Stuffed Peppers

Følg en enkel oppskrift på fylte paprika til dette, men i stedet for å bruke kjøttdeig, bruker hakkede grønnsaker. Gode ​​valg for dette er squash, brokkoli, paprika, selleri, erter, mais og gulrøtter. Damp dem lett før du legger dem til oppskriften, som tillater dem å lage mat resten av veien inne i paprika. Hvis du legger ris, sørg for å bruke ubleket, brun variasjon i stedet for vanlig hvit ris.

Veggie Quesadillas

Quesadillas kan enten være en sunn tillegg til din meny, eller de kan være veldig usunt, avhengig av hvordan du gjør dem. Bruk hel-hvete tortillas i stedet for den typen som er laget av bleket mel, og bruke en god fettfattig ost. Making vegetabilske quesadillas er nesten det samme som å gjøre kjøttet variasjon. Bare damp grønnsakene dine først før du fyller tortillas, og bruker minimalt med ost å kutte ned på fettet. Prøv brokkoli med lav-fett Monterey jack eller tomater og aubergine med mozzarella.