Digidexo.com

Low Calorie sukker erstatter

Low Calorie sukker erstatter


De fleste av oss liker å unne deg litt noe søtt fra tid til annen. Dessverre er sukker høyt i tomme kalorier, så en søt tann kan komme i store problemer hvis du ser på din vekt eller bare prøver å opprettholde et sunt kosthold. Mange lav kalori sukker erstatter er på markedet, men det kan være vanskelig å holde styr på de forskjellige variantene.

Sakkarin

Tilgjengelig i over 100 år, sakkarin var en av de første kunstige søtemidler på markedet. Det er veldig søt, og som de andre substitutter på denne listen, er kalorifritt. Sakkarin er vanlig som en kaffe søtningsmiddel, i lettbrus, tyggegummi, bakevarer og syltetøy.

Aspartam

Aspartam er en annen veldig søt sukker alternativ vurdert å være 200 ganger søtere enn sukker. Det ble godkjent av FDA i 1981 og har siden blitt svært vanlig. Det har en tendens til å forbedre andre smaker i mat der du bruker den. Aspartam er ofte en ingrediens i lettbrus og pulverisert drink mikser, sukkerfri godteri og tyggegummi, yoghurt og frosne desserter. Aspartam er ikke ofte et egnet substitutt i baking, da det har en tendens til å miste sin søthet med langvarig oppvarming.

Neotame

Enda søtere enn aspartam er neotame. På grunn av sin intensitet, kan matprodusenter bruke mindre av det når de produserer sine produkter. Det er i mange av den samme type produkt som aspartam, men fordi den er mer stabil, er det også brukbart for baking.

Acesulfamkalium eller Ace-K

Acesulfamkalium har en søthet lignes med aspartam, men den holder sin stabilitet ved høye temperaturer, slik at det er mer egnet for matlaging og baking. Det er ofte i harde drops, tyggegummi, pulverisert drinker, pust mints, alkoholholdige drikker og bakevarer.

Sukralose

Sukralose er faktisk laget av vanlig sukker, men det er 600 ganger søtere og inneholder ingen kalorier. På grunn av sine sukker-lignende kvaliteter, er det et godt valg å bruke til baking og matlaging. Det er i brus, saft og eplemos, men det er også allment tilgjengelig i bulk, slik at du kan bruke den i hjemmebakst.