Digidexo.com

Om Sunn kakaopulver

Om Sunn kakaopulver


Noen av de beste nyhetene for å komme ut i løpet av de siste årene er at sjokolade er bra for menneskekroppen. I tillegg til den herlige smaksopplevelse, har forskere oppdaget at elementene i kakao innebærer fordeler for hjertet, arterier og hormonnivåer. Imidlertid er ikke alle sjokolade like. De helsemessige fordeler avhenge av en rekke ting, fra kvaliteten og kvantiteten av kakao i sjokoladen til mengden av andre, mindre helsebringende ingredienser i det endelige produkt.

Flavonoider

Kakaopulver har plante flavonoider som fungerer som antioksidanter, som hjelper regulerer cellevekst og hindre skader som kan føre til kreft eller hjertesykdom. Det kan også forbedre blodsirkulasjonen, forebygge blodpropp og bidra til å senke blodtrykket. I studier ved Universitetet i Barcelona i Spania, Veronique Noe og medarbeidere fant at antioksidanter i kakaohjelpeceller bekjempe skader fra frie radikaler i tykktarmen og kardiovaskulære systemet. Mørk sjokolade har flere flavonoider enn melkesjokolade fordi forholdet kakao til tilsatte ingredienser er mye høyere.

Mood Heis

Den kjemiske fenylethylamin som også finnes i sjokolade tilbyr fordelen av å gi forbrukerne en følelse av velvære og løfte sine stemninger. Dette kan hjelpe noen som er mildt deprimert.

Forskning

I en studie ved Penn State ledet av Dr. Penny Kris-Etherton ble 23 mennesker gitt to dietter - en diett lav på flavonoider og den andre med 1-1 / 4 gram av kakao og mørk sjokolade. Etter å ha spist dietten med kakao og sjokolade, oksidasjon var rundt 8 prosent lavere enn da de spiste diett lav på flavonoider. Ifølge avisen skrevet etter undersøkelsen, "Total antioksidant kapasitet var 4 prosent større etter at kakao og sjokolade holdig kosthold. HDL kolesterol var 4 prosent høyere etter sjokolade kosthold." HDL er det "gode" kolesterolet. Denne studien konkluderer med at å innlemme kakao og andre sunne matvarer i kostholdet vårt øker våre antioksidanter, som kan bidra til å forhindre hjerte-og karproblemer.

Negative effekter

Det samme kjemiske som gir en stemning heisen er lik et amfetamin og kan være vanedannende. Folk som har en tendens til å ha panikkanfall eller angst kan lide av tilstanden deres forverres etter inntak av store mengder sjokolade. Mange sjokoladeprodukter har høye mengder av sukkere og hydrogenerte fett, som vil motvirke enhver av de positive fordeler i kakao.

Sunn måten å konsumere Cocoa

For å få mest helsemessige fordeler av sjokolade, se etter det høyeste innholdet av kakao. Les listen over ingredienser, og prøv å unngå høye nivåer av høy fruktose mais sirup og hydrogenerte oljer.