Digidexo.com

Allopathic medisiner som brukes i narkotikamisbruk

Allopathic medisiner er de som brukes av leger for å behandle symptomer på sykdommer og tilstander. Det er pågående søk etter medikamenter som kan lindre ubehaget ved tilbaketrekning fra vanedannende stoffer, behandle kroniske smerter uten å øke toleranse, og erstatning for narkotika når avhengighet er alvorlig. Mange medisiner har blitt funnet å hjelpe; noen er effektive når de brukes kortsiktig, andre til stede potensial for misbruk og avhengighet, men til slutt fordelene kan oppveier risikoen.

Antagonister

Buprenorfin er en smertestillende, naltrexon og nalokson hjelp nederlag vanedannende cravings og Suboxone er en kombinasjon av narkotika. Naltrexon og nalokson er narkotiske antagonister, som betyr at de konkurrerer med opiater for mottakercellene i hjernen og forårsake reversering av narkotiske effekter. Naltrexon kan injiseres lokalt for å avlaste opiat-indusert forstoppelse hos kroniske smertepasienter. Buprenorfin er et syntetisk opiat som er avhengighetsskapende, men kombinert med nalokson i Suboxone gir mindre potensial for misbruk. Bør narkomane knuse og prøve å injisere piller, blir nalokson del av medisinen aktiv og brukere får ikke høy fordi tilbaketrekking sparker i samtidig. Noen rapporter om selvmord og overdoser er rapportert etter behandling med naltrexon, muligens fordi opiat reseptor celler kan bli enda mer følsom etter bruk av denne medisinen.

Substitutter

Metadon har blitt brukt i flere tiår for å trekke seg narkomane fra alvorlig heroinavhengighet, og har en historie med vellykket vedlikeholdsbehandling. Det er et tryggere alternativ til heroin i svangerskapet og eliminerer livsstil risikoer som sprøytebruk og kriminalitet. Metadon har en lang halveringstid og toleranse bygger sakte, noe som gjør det nyttig for behandling av kronisk smerte. En gradvis detox fra metadon kan være ganske behagelig, men metadon halveringstid gjør går cold turkey svært grov og mer ubehagelig enn brå heroin tilbaketrekning. Metadon er avhengighetsskapende og er ofte misbrukt. Rusavhengige må ha en vilje til å bruke metadon som et skritt mot å få ren og edru.

Motforestillinger

Disulfram (Antabuse) jobber som aversjon terapi for alkoholikere fordi den blokkerer kroppens evne til å behandle alkohol. Drikker selv små mengder alkohol forårsaker oppbygging av acetaldehyd som resulterer i oppkast, hodepine og smerter i brystet. Antabuse også kan være en dopamin sammenbrudd hemmer, og blir undersøkt for mulig bruk som behandling for kokainavhengighet.

Avgiftning

Arbeidet med å detox narkotika kan bistås av allopathic medisiner som tar brodden av de alvorlige symptomer på tilbaketrekning. Trazadone er et antidepressivum som hjelpemidler søvn. Aril er et antihistamin som hjelpemidler søvn, reduserer angst og lindrer kvalme. Ibuprofen (Motrin) er en anti-inflammatorisk smertestillende medisiner som lindrer muskelsmerter. Klonidin (catapres) er et medikament som brukes til å behandle høyt blodtrykk. Det har blitt funnet å konkurrere med opiater for reseptor-celler i hjernen effektivt å "lure" kroppen og lindre abstinenssymptomer som rennende nese, angst, søvnløshet og magekramper. Ingen av disse medikamentene er vanedannende.

Advarsel

Metadon må være riktig titreres av helsepersonell for å forhindre respirasjonsdepresjon og død av feil dosering.
Bruk av Buprenephine, Suboxone, nalokson og naltrekson kan være kontraindisert hos pasienter med tidligere leversykdom.
Mens allopathic medisinering kan være nyttige i behandlingen av narkotikaavhengighet, sosial støtte og informasjon om avhengigheten er også blitt vist å være effektive komponenter av varig bedring.