Digidexo.com

Melanonychia Nail Disorder

Melanonychia refererer til en tilstand karakterisert ved en misfarget spiker. Vanligvis vises melanonychia som en svart-brun misfarging av neglen sengen. Det kan være forårsaket av noe så ufarlig som traumer til spiker, noe som fører til en blødning. Denne misfargingen varer til neglen vokser ut, så kan være ganske vedvarende. Men det kan også være et tegn på kreft, så det er viktig å være oppmerksom på symptomer og risiko og ta kontakt med en lege om nødvendig.

Identifikasjon

Melanonychia er ofte en ufarlig estetisk problem forårsaket av traumer som oppstår i vev eller hud under neglesengen. Selv om det er bekymringsfulle på grunn av noen misfarging vedvarer i lang tid, er grunnen til dette ganske enkelt at melanonychia ikke forsvinner før neglen gror ut. Selv melanonychia kan være et symptom på melanom, disse melanonychia vanligvis vises i flere fingre / spiker senger og / eller er mer vedvarende enn godartede melanonychias.

Funksjon

Når de fleste deler av kroppen din lider en innvirkning, de metabolske enzymer i kroppen skape en gulgrønn blåmerke. Men, gjør spiker senger ikke ha disse metabolske enzymer. Når blødning eller blåmerker oppstår, og dermed ser det ut til å være gråsort brun, som blod under neglen sengen. Vanligvis blir dette ut med neglen. Imidlertid, dersom årsaken til misfarging er melanom, en form for kreft, melanonychia vil vanligvis være vedvarende og er ikke forårsaket av en skade eller traume, men i stedet av melanom verket.

Langsgående Melanonychia

Langsgående melanonychia er en bestemt type melanonychia som strekker seg hele veien fra skjellaget (eller enda lunula distal) og går til han ende av neglesengen på fingertuppene. Dette melanonychia vanligvis vises uten traumer til finger, og er et symptom på melanom. Hvis dette melanonychia vises, bør du rådføre deg med lege for en diagnose for å utelukke kreft tilstand.

Symptomer på Melanoma

Visse viktige mønstre finnes som gjør melanom en mer sannsynlig diagnose som en årsak til melanonychia. Leger vurdere antall fingre som er involvert, siden melanonychia på flere fingre antyder at melanonychia er forårsaket av melanom. Bredden på misfarging er også viktig. Dersom bredden er større i begynnelsen av negleplaten i nærheten av hårstråene og deretter ved enden i nærheten av fingertuppene, tyder dette på at lesjonen er i utvikling, og kan være en indikasjon på melanom. Den spesifikke farge er viktig, fordi melanomer vanligvis har mange forskjellige farger mønstre, inkludert uregelmessige striper i pigment, mens standard melanonychia er vanligvis en mer solid sort / brun farge. Videre kan et band av misfarging som er meget mørk og bred antyder også at et melanom er tilstede. Misfarging på skjel og spiker folder kan også være et symptom på melanom.

Diagnose

Ny medisinsk kunnskap og algoritmer har bidratt til å veilede leger for å beslutte om biopsi melanonychia å kontrollere eller melanomer. Vanligvis leger begynne med en medisinsk historie og fysisk eksamen. Leger vil undersøke misfarging å identifisere en legion som skal vevsprøve. Hvis legen kan avgjøre at legion er godartet, så er det ikke behov for en biopsi. Hvis legionen vokser og / eller en klar diagnose kan ikke gjøres, er en biopsi nødvendig. Biopsi vil se på tilstedeværelsen av kreftceller til å utelukke melanom.