Digidexo.com

Øreflippene og hjertesykdom

Øreflippene og hjertesykdom


Du har kanskje hørt at en særegen krøll over øreflippen er en indikator på at du er mer sannsynlig å få hjerteinfarkt. Før du kjører til speilet for å sjekke øreflippene, informer deg av de fakta om øreflippene og hjertesykdommer.

Historie

Ifølge UAB Medicine nettsiden, i 1970, Dr. William Elliot først foreslått en forbindelse mellom en diagonal skrukker i øreflippen og hjertesykdommer. Elliot rapportert i "The American Journal of Medicine" at av 1000 mennesker han studerte 74 prosent som hadde øreflipp bretter også hadde koronarsykdom. Åtti-fire prosent av personer uten øreflipp bretter hadde ingen koronarsykdom. Det var ingen sammenheng mellom de med øreflipp bretter og eventuelle livsstil risikofaktorer som røyking. Likeledes var det ingen sammenheng mellom øreflipp bretter og pre-eksisterende medisinske tilstander som kan føre til koronarsykdom.

Identifikasjon

Du kan se om du har en øreflipp krøll ved å se i speilet. Ifølge en "New York Times" artikkel, vises et press som en tydelig linje eller "brettemerke" over øreflippen, den myke klaff av brusk i bunnen av det ytre øret, der du kan bruke en øredobb.

Misforståelse

Bare fordi du har en krøll betyr ikke at du trenger en bypass i dag. Ifølge Writing Center ved UNC Chapel Hill, det er godt kjent i det vitenskapelige samfunnet at en sammenheng mellom to ting --- for eksempel det faktum at de vises sammen --- betyr ikke nødvendigvis at det er årsak og virkning involvert . The University of Maryland Medical Center Online Medical Reference Encyclopedia påpeker at ifølge noen eksperter, øre bretter og hjertesykdom er bare to ting som kommer med alderen.

Hvis du har en øreflipp krøll og du ikke har nylig vært til legen din for en sjekk-opp, eller hvis du har symptomer som brystsmerter eller kortpustethet, kanskje du har grunn til bekymring. Feile på den sikre siden og gå se legen din.

Teorier / Spekulasjoner

Ifølge Life Extension Foundation hjemmeside, til sirkulasjons problemer som oppstår fra hjertesykdom kan føre til at blodårene i øreflippen kollapse, slik at vev til krøll. UAB Medicine hjemmeside melder at William Elliot teoretisert i sitt opprinnelige arbeid som både øreflipp bretter og åreforkalkning er forårsaket av en reduksjon i kroppens elastin, proteinet som gjør at vev til våren tilbake når komprimert.

Controversy

I sin studie avslørte sammenhengen mellom øreflipp bretter og hjertesykdom, hudlege Renuka Diwan funnet en sterk sammenheng mellom øret på hvilke personer hadde en krøll og hvilken side som de pleier å sove. Diwan hevdet at øreflippen krøll var et resultat av en kombinasjon av aldring og den fysiske trykket av hodet på øret, i henhold til Dr. W. Gifford Jones i en artikkel i "Free Press Canada."

Forebygging / løsning

Enten du har en øreflipp krøll eller ikke, er det viktig å få en vanlig fysisk undersøkelse fra legen din. Ifølge Heart and Stroke Foundation online artikkelen "De grunnleggende prinsippene for Healthy Eating," opprettholde et sunt kosthold med frisk frukt og grønnsaker, hele korn og magre proteiner vil bidra til å forebygge hjertesykdom. Sine topp anbefalinger for hjerte-sunn livsstil kjennetegnet på deres hjemmeside har også regelmessig mosjon, unngå røyking og stress reduksjon.