Digidexo.com

Lupus symptomer og behandling

Lupus er en autoimmun sykdom, hvilket betyr at legemet er å angripe seg selv. Det kan påvirke flere områder av kroppen og skaper mange forskjellige symptomer. Det kan være alt fra mild til livstruende. Årsaken til denne tilstanden er fortsatt ukjent, selv om genetikk synes å spille en rolle. Siden dette er en svært kompleks sykdom, det påvirker hver person annerledes.

Betennelse

Betennelse er hoved symptomet på denne sykdom. Denne betennelse fører til smerte og skade på organer og ledd i hele kroppen.

Vanlige symptomer

Hos de fleste pasienter påvirker lupus bare noen organer og ikke hele kroppen. Leddgikt type, verkende smerter i leddene, sammen med feber og tretthet er noen av de mest commons symptomene. Under en blusse opp, er det også vanlig å ha hovne lymfeknuter.

Andre symptomer

Noen pasienter med lupus erfaring utslett på huden, brystsmerter ved pusting, anemi og lysfølsomhet. Mer alvorlige former for denne sykdommen kan føre til problemer i nyrer, hjerte, lunger og nervesystemet.

Mindre vanlige symptomer

Hvis du har lupus, er det en sjanse du kan også legge merke hårtap, kramper, sår i munnen, problemer med unormale blodpropper. Fingrene kan bli hvit eller blå og kald som sirkulasjonen er redusert.

Forebygging / løsning / behandlinger

Det første trinnet i behandling av denne sykdommen er å vedta sunne livsstilsvaner. Ikke røyke, opprettholde en sunn vekt, får regelmessig mosjon og nok søvn vil bidra til å holde kroppen sterk. Unngå overdreven soling, ved hjelp av sol-skjermen og bli med i en støttegruppe finnes andre alternativer som kan hjelpe også.

Medisinsk behandling

Det er mange medisiner som kan brukes, avhengig av symptomer. Anti-inflammatoriske legemidler, kortikosteroider, antimalaria og andre medisiner kan også være foreskrevet. Snakk med legen din om hvilke typer medisiner er best for dine spesielle symptomer.

Betraktninger

Tar skritt for å håndtere stress, som for eksempel å lære mekling, kan være nyttig. Får vanlige kontrollene vil hjelpe deg fullt administrere dine symptomer og holde seg på toppen av eventuelle endringer i din helse.