Digidexo.com

Hjerneinfarkt Diagnose

En cerebralt infarkt, også referert til som et slag eller en hjerne angrep, oppstår når blodstrømmen til hjernen er blokkert eller redusert forårsaker død av hjerneceller. Denne tilstanden er en medisinsk nødsituasjon og tidlig behandling minimerer skader og komplikasjoner. En hjerneinfarkt er diagnostisert basert på risikofaktorer, tilstedeværelse av tegn og symptomer, en fysisk undersøkelse og imaging tester.

Typer

De ulike typer slag er iskemisk, blødende og et forbigående iskemiske anfall. En iskemisk hjerneslag er den vanligste typen av slag og oppstår på grunn av en sterkt redusert blodstrøm forårsaket av en blodpropp eller tette arterien. En hemoragisk slag er et resultat av en sprukket eller lekker blodkar i hjernen. Denne typen hjerneslag er forårsaket av ukontrollert høyt blodtrykk og aneurismer. En forbigående iskemisk anfall, også kalt en ministroke eller TIA, er en midlertidig reduksjon i blodstrømmen til hjernen og varer bare noen få minutter.

Risiko

Risikofaktorer for hjerneslag blant annet være 55 år eller eldre, høyt blodtrykk, høye nivåer av kolesterol eller homocystein, røyking, diabetes, fedme, hjerte- og karsykdommer, personlig eller familiehistorie med slag eller TIA, bruk av prevensjon eller annen hormonbehandling, tung alkoholbruk og bruk av illegale rusmidler. Ifølge Mayo Clinic, kvinner dør av slag oftere enn menn, og afro-amerikanere er mer sannsynlig enn andre raser for å få slag.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer på et hjerneinfarkt er svimmelhet, tap av balanse, tap av koordinasjonsevne, sløret tale, lammelse eller nummenhet på den ene siden av kroppen, tåkesyn eller dobbeltsyn og en plutselig, alvorlig hodepine. Andre symptomer på hjerneslag inkluderer en uvanlig hodepine som kan være ledsaget av en stiv nakke, smerter mellom øynene, ansiktssmerter, oppkast eller bevisstløshet. En TIA, som varer i flere minutter til 24 timer, er en potensiell tegn på en forestående slag, men vanligvis et slag gir ingen advarsel.

Fysikalsk undersøkelse

En diagnose av et hjerneinfarkt er basert på risikofaktorer, til en fysisk undersøkelse teste din mentale og fysiske status, en blodtrykkskontroll og spørsmål knyttet til tilstedeværelse og varighet av symptomer. Legen din kan ta blodprøver for å sjekke nivåene av en komplett blodprosent, kolesterol og homocystein.

Imaging tester

Legen din kan bestille imaging tester for å diagnostisere et slag. Imaging tester la din lege for å se dine indre kroppsstrukturer. Imaging tester som brukes til å diagnostisere et slag inkluderer carotis ultralyd for å vise noen forsnevring i halspulsårene, å arteriography produsere røntgenbilder av arteriene, en datastyrt tomographic (CT) angiografi, som gir en 3-D bilde av blodkar i hjernen og nakke, magnetisk resonans imaging (MRI), som gir en 3-D visning av hjernen og en ekkokardiografi, som produserer bilder av ditt hjerte. Ikke alle tester er angitt for hver person. Legen din vil bestemme den beste testen eller en kombinasjon av tester for din situasjon.