Digidexo.com

Definisjon av desinfeksjonsmidler

Definisjon av desinfeksjonsmidler


Verden er full av potensielt skadelige organismer eller patogener som virus og bakterier. Disse organismene kan føre til smerter, sykdom og død. Av denne grunn, folk prøver aktivt å kontrollere antall patogener de møter. De gjør dette i første rekke ved anvendelse av desinfeksjonsmidler. Fordi ikke alle desinfeksjonsmidler er de samme, er desinfeksjonsmidler definert av hva de gjør heller enn deres komponenter.

Definisjon

Den Vaktmester Produkter Pollution Prevention Prosjekt sier at desinfeksjonsmidler er stoffer som holder et patogen fra å vokse, eller som dreper patogener helt. Hvis et patogen ikke reagerer negativt på et stoff, enn det stoff kan ikke merkes som et desinfeksjonsmiddel mot det patogen.

Eksempler

Det finnes dusinvis av forskjellige desinfeksjonsmidler. Produsenter av kommersielle desinfeksjonsmidler registrere sine desinfeksjonsprodukter med det amerikanske Environmental Protection Agency (EPA). Eksempler på aktive ingredienser i for desinfisering av ferdigprodukter registrert i EPA inkluderer etylenoksyd, hydrogenperoksyd, natriumkloritt og ammoniumklorider.

Karakterer og Kategorisering

Desinfeksjonsmidler er klassifisert etter karakterer. Milde desinfeksjonsmidler regnes som "sanitær klasse." Disse desinfeksjonsmidler vil ikke drepe alle patogener, men vil redusere deres antall - er dette et godt alternativ for steder som toaletter der det er nesten umulig å bli kvitt alle skadelige organismer. Den neste sterkeste grad av desinfeksjonsmiddel er "institusjonell karakter." Disse brukes til dyprens. "Hospital grade" desinfeksjonsmidler er den sterkeste, og drepte den bredeste spekter av patogener og ha høyest risiko for brukerne.

Hver produsent som produserer en desinfiserende Produktet må registrere produktet med EPA. EPA kategoriserer hvert registrert produkt basert på krav fra produsenten. Dette holder folk fra å bruke desinfeksjonsmidler ineffektivt, da det identifiserer hvilke desinfeksjonsmidler hell hindre vekst eller drepe spesifikke patogener.

Hvordan Desinfeksjonsmidler Work

Ifølge Vaktmester Products Pollution Prevention Project, desinfeksjonsmidler utgangspunktet virke ved å avbryte de cellulære prosesser i organismen på noen måte. Den desinfiserende vanligvis gjør dette gjennom oksidering, eller ved å bryte ned patogen er celleveggene.

Utvalg

Desinfeksjonsmidler er ikke universelle produkter, noe som betyr en desinfiserende ikke kan arbeide mot alle patogener. Dette er fordi hver patogen er annerledes i forhold til cellestruktur og kjemisk sammensetning. Dette er grunnen til at de ulike graderinger av desinfeksjonsmidler er nødvendig. Ved rengjøring, er det best å velge et produkt utviklet for å fungere mot spesifikke patogener som du trenger å eliminere. Det er også best å bruke den mildeste desinfiserende som gjør jobben, ettersom strengere desinfeksjonsmidler utgjøre større risiko for brukeren.