Digidexo.com

Hvordan beregne fett og vekt

Hvordan beregne fett og vekt


Fett er nødvendig for kroppsfunksjoner, og bidrar til å regulere kroppstemperaturen. Begrepet body mass index (BMI) anslår ens kroppsfett basert på høyde og vekt. Vanskeligheten med BMI beregning ligger i det faktum at det er bare et estimat, og tar ikke hensyn til ting som for eksempel alder eller muskel egnethet av en privatperson. Selv om BMI er en god indikator på generelle helse, det fungerer best for voksne som ikke er kroppsbyggere eller konkurrerende idrettsutøvere og ikke er gravid eller ammende kvinner, i henhold til Columbia University Medical Center.

Hvordan beregne fett og vekt

Enkel BMI Beregning

•  Vei deg på en pålitelig skala. Sørg for at omfanget er nivået på gulvet, og går på vekten. Du må kanskje flytte skalaen rundt til noen forskjellige områder av gulvet for å sikre at du får en nøyaktig lesing.

Mål kroppen din høyde, og skrive det ned.

Skriv inn din vekt og høyde inn i BMI kalkulator på Mayo Clinic nettsiden og klikker på "send" knappen. Nettstedet vil gi deg resultatene i prosent og kategori, samt instruksjoner om hvordan du kan vedlikeholde eller forbedre din BMI. For eksempel har en 5-fots-6-tommers voksen veier 150 pounds en BMI på 24,2, og faller inn i "normal" rekkevidde. En svakhet ved Mayo Clinic enkel kalkulator er at det ikke tar hensyn til alder eller kjønn.

Complex BMI Beregning for menn

Vei deg på en pålitelig skala, tar de samme forholdsreglene for å få en nøyaktig avlesning som ovenfor. Multiplisere vekten din med 1.082, og deretter legge 94,42; registrere svaret.

Mål midjen rundt den bredeste punkt og multiplisere dette tallet med 4,15; spille inn svaret ditt.

Beregn din lean body mass ved å trekke resultatet av beregningen i trinn 1 fra at av beregningen i trinn 2.

Beregn kroppen fett vekt ved å trekke din lean body mass fra din totale kroppsvekt.

Beregn kroppen fett prosentpoeng ved å multiplisere kroppen fett vekt ved 100 og deretter dividere totalt antall av din totale kroppsvekt. Sammenligne dette nummeret til BMI Body Fat Chart funnet på bmi-calculator.net. Essential kroppsfett for menn faller mellom to og fire prosent, med atletiske menn varierer mellom 6 og 13 prosent. Menn med prosenter høyere enn 25 prosent regnes som overvektige.

Complex BMI Beregning for kvinner

Vei deg på en pålitelig skala, tar de samme forholdsreglene for å få en nøyaktig avlesning som ovenfor. Multiplisere vekten din med 0.732; registrere svaret.

Mål håndleddet den bredeste punkt og multiplisere dette tallet med 3,14; registrere svaret.

Mål midjen ved navlen og multiplisere dette tallet med 0.157; registrere svaret.

Mål hoftene den bredeste punkt og multiplisere dette tallet med 0.249; registrere svaret.

Mål underarm den bredeste punkt og multiplisere dette tallet med 0.434; registrere svaret.

Beregn din lean body mass ved å legge til måling fra trinn 1 og 2 sammen, deretter trekke måling 3, deretter trekke måling 4 og legge måling fra trinn fem.

Beregn kroppen fett vekt ved å trekke din lean body mass fra din totale kroppsvekt.

Beregn din fettprosent ved å multiplisere kroppen fett vekt med 100, deretter dele det totale antall av din totale kroppsvekt. Sammenligne dette nummeret til BMI Body Fat Chart. Essential kroppsfett hos kvinner faller mellom 10 og 12 prosent, med atletisk kvinner varierer mellom 14 og 20 prosent. Kvinner med prosenter høyere enn 32 prosent regnes som overvektige.

Hint

  • BMI kalkulator hjemmeside antyder at du veie og måle deg selv i morgen etter sju til åtte timers søvn. Målinger som er tatt om morgenen en tendens til å være mer nøyaktig.
  • Rådfør deg med en lege før du tar handling på all informasjon du fange opp fra BMI beregning.
  • En persons andel av kroppsfett anslår bare mengden av fett i en persons kropp; det gjenspeiler ikke nødvendigvis den generelle helsen til en person.