Digidexo.com

Kjøkken Food Safety Rules

Kjøkken Food Safety Rules


Ifølge Center for Disease Control, anslagsvis 76 millioner amerikanere bli syk av matbårne sykdommer hvert år. De vanligste årsakene til disse sykdommene (ofte kalt matforgiftning) er bakterier; men toksiner, forurensninger, parasitter og virus i mat er skadelige i tillegg.

Frukt og grønnsaker

Vask hendene med varmt vann og såpe i minst 20 sekunder, deretter vaske alle råvarer grundig med bare kaldt vann - ingen såpe - selv om du har tenkt å skrelle den. FDA Food Safety Inspection Service foreslår at du setter produsere bort i et rent kjøleskap satt til 40 F eller lavere. Bruk en skjærebrett for råvarer og en annen for kjøtt og fjørfe-produkter for å unngå krysskontaminering. Rene skjærebrett med en løsning av 1 ss. uparfymert klor blekemiddel til en gallon av vann etter hver bruk.

Egg og Dairy

Dona € ™ t holde rå egg i kjøleskapet i mer enn fem uker, og dona € ™ t holde egg utenfor kjøleskapet i mer enn to timer. Alltid koker egg grundig. Eggerøre bør ikke være tyntflytende; både den hvite og eggeplomme skal være fast på stekt, kokt eller posjerte egg; og alle egg gryteretter skal tilberedes til de når 160 F i sentrum, sier FDAs Food Safety Handbook.

Kjøp pasteurisert snarere enn rå melk, som Good Housekeeping Research Institute råder til å holde på baksiden av kjøleskapet der temperaturen er kaldest.

Kjøtt, fjærkre og fisk

Alle rødt kjøtt, inkludert hamburger, skal tilberedes til en temperatur på minst 160 grader Fahrenheit. Dona € ™ t stole på fargen på kjøttet som en indikator på sluttresultatet. Den FDAâ € ™ s Food Safety Inspection Service råder bruk av en mat termometer for å sikre at maten er kokt nok til å ødelegge bakterier.

Butikken fjærfe i forseglede plastposer eller containere, og holde i en 40 F kjøleskapet ikke lenger enn to dager før du spiser den. Oppbevar aldri delvis tilberedt fjærfe, som bakterier kan fortsatt være i live med mindre fjærfe er gjennomstekt. Vask fjærfe skjærebrett og beholdere med en fortynnet klorløsning, og alltid koke marinader før du pusser dem på kyllingen mens matlaging. Cook fjærfe til en temperatur på 165 F.

Fisk og sjømat bør også holdes i lukkede beholdere for å unngå krysskontaminering. Hvis youâ € ™ re ikke bruker fisk innen en dag eller to, fryse den ved en temperatur på 0 eller lavere.