Digidexo.com

Hvordan allergi medisiner Årsak Glaukom?

Grønn stær er en øyesykdom forårsaket delvis av forhøyet intraokulært trykk, eller IOP, påvirker opptil 4 millioner amerikanere. Selv om glaukom kan til slutt føre til blindhet, bare halvparten av personer med glaukom er klar over at de har tilstanden. Det er to kategorier av voksen glaukom, bred eller åpenvinkelglaukom og smal vinkel eller trangvinkelglaukom. Åpenvinkelglaukom er en kronisk tilstand, hvor de kanaler som tillater fluid å strømme ut av øyet er normal størrelse, men har tilstoppes over tid. Trangvinkelglaukom er en fysiologisk problem der kanalen er for liten og kan plutselig bli blokkert av utvidelse av øyet. Begge typer er utsatt for komplikasjoner er opprettet av ulike kategorier av allergi medisiner, inkludert decongestants, antihistaminer og kortikosteroider.

Decongestants

Decongestants som pseudoefedrin, fenylefrin og oxymetazoline brukes i allergi medisiner for sine vasoconstrictive eiendommer i muntlige formuleringer samt nesespray og øyedråper tilgjengelig på resept og over disk. Decongestants arbeid ved å hemme hovne blodkar i neseluftveiene, slik at luft kan strømme gjennom og i øynene, noe som fører til redusert rødhet og irritasjon. I tillegg til de vasoconstrictive egenskaper, de også forårsake utvidelse av elevene, som kan forårsake en plutselig innsettende trangvinkelglaukom fordi dreneringskanalene i øyet har blitt blokkert forårsaker en plutselig økning i IOP. Decongestants kan også øke sjansen for å utvikle glaukom hvis den kombineres med andre medisiner som forårsaker elev dilatasjon. Personer med åpenvinkelglaukom er vanligvis ikke påvirket av slimhinneavsvellende midler.

Antihistaminer

Antihistaminer som difenhydramin og loratadin sammen med mange andre, arbeide for å blokkere effekten av histamin utgitt av kroppen som svar på eksponering for et allergen. Antihistaminer brukes mest i orale formuleringer, men også i noen allergi øyedråper tilgjengelig både over disk og på resept. De er også kjent for å ha en "antikolinerg" effekt som innebærer at de tørre slimhinner, forhindre kroppssekret og tillater utvidelse av elevene. Selv om effekten av antihistaminer på elevene er mildere enn decongestants, er det fortsatt muligens en bidragsyter til utbruddet av trangvinkelglaukom. Åpenvinkelglaukom er vanligvis ikke påvirket av bruken av antihistaminer.

Kortikosteroider

Kortikosteroider som flunisolide og Mometasone brukes topikalt for behandling av nese og øye allergier og som sniffing for behandling av mer alvorlige puste tilstander slik som astma og reaktive luftveissykdom, som er komplikasjoner av allergier. Bruk av kortikosteroider i mer enn tre måneder er vist å øke IOP, særlig hos personer med åpenvinkelglaukom.