Digidexo.com

Ernæring i Nettle

Ernæring i Nettle


Brennesle, eller Urtica dioica, har vært brukt i medisinske innstillinger siden middelalderen europeiske ganger for å behandle leddsmerter og rense kroppen for overflødig vann. Selv om nesle har fine hår på bladene og stilkene som kan irritere huden, når disse hårene kontakte en smertefull kropp område, kan de redusere mengden av smerte følte.

Anlegget beskrivelse og ernæringsmessig sammensetning

Nettle kan vokse i noe sted i verden så lenge det har nitrogen-rik jord. Det vil blomstre mellom juni og september og vil vanligvis nå to til fire meter i høyden. Stilkene av brennesle planten er oppreist og bladene er hjerteformet. De fleste av de små hår på anlegget finnes på undersiden av bladene og stilk. Nettle produkter som brukes for ernæringsmessige behov er laget av blader, stilker og noen ganger roten. Den er tilgjengelig i kapsel, fryse-tørket blad, tørket blad og ekstrakt former.

Ernæringsmessige behov

Brennesle er tatt for å behandle tre betingelser: Benigh prostatahyperplasi (BPH), Artrose og høysnue. BPH er en tilstand som er preget av en forstørret prostata, og nesle har hjulpet lindre symptomer som redusert urinstrøm og etter vannlating drypper i disse individene. Forskere tror nesle reduserer disse symptomene ved å påvirke visse hormoner eller ved å handle direkte på prostata celler. I Artrose pasienter, stilkene og bladene av brennesle har blitt plassert på et felles område for å behandle leddgikt og såre muskler. Nettle kapsler har blitt tatt av dem som lider av høysnue, og disse kapslene har redusert nysing og kløe. Forskere tror de nesle arbeider i høysnue pasienter ved å redusere mengden av histamin i kroppen.

Tar Nettle

Det har ikke vært nok forskning på effekten av nesle på barn, så snakk med legen din før du gir brennesle til barnet ditt. Voksne kan ta nesle på fem forskjellige måter. Som en te, hell 2/3 kopp kokende vann over 3 ts tørket nesle blader og drikke 3 kopper av det en dag. Når du tar bare tørket blad, spiser 2 - 4 gram det tre ganger om dagen. Som en fluid rot ekstrakt, ta 1,5 ml av det tre til fire ganger om dagen; som en flytende bladekstrakt, ta 2 - 5 ml av det tre ganger om dagen. Som et skjær rot, kan 1-4 ml av det tre ganger om dagen.

Forholdsregler

Skjønt nesle har vært brukt i århundrer som et kosttilskudd for å behandle en rekke forskjellige tilstander, kan det utløse bivirkninger. Snakk med legen din før du begynner å ta den. Sporadisk bivirkninger som er observert inkluderer elveblest, mild magesyke og væskeretensjon. Brennesle kan også endre kvinnens menstruasjonssyklusen og forårsake abort, så ikke bruk den hvis du er gravid. Du bør også unngå å ta brennesle dersom du bruker blod-tynner, legemidler for høyt blodtrykk, diuretika, medisiner for diabetes eller ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.