Digidexo.com

Symptomer på en urinveisinfeksjon i Småbarn

Symptomer på en urinveisinfeksjon i Småbarn

Preget av en irritert blære, urinrøret og nyrer, urinveisinfeksjoner er smertefullt og farlig for voksne. De kan bli enda mer alvorlig hos småbarn, spesielt siden foreldrene ikke alltid gjenkjenne tegn på infeksjon, og små barn synes det er vanskelig å artikulere symptomer. Hvis du tror at din pjokk viser tegn på en urinveisinfeksjon, er det viktig å besøke din helse utøveren umiddelbart. Alvorlige urinveisinfeksjoner kan føre til nyre infeksjoner, og de kan også resultere i livstruende nyreskader hvis den forblir ubehandlet.

Frekvens og Pain

En av de vanligste symptomene på en urinveisinfeksjon (UVI) er hyppig vannlating. Hvis potte-trent barnet synes å være å bruke en masse tid på badet eller han begynner å regress i sin toalett trening, kan det være på grunn av infeksjon. Hvis barnet ditt er fortsatt i bleier, kan du støte hyppigere bleie endringer.

En annen vanlig UTI indikatoren er smerter eller svie ved vannlating. Din pjokk kan gråte når du går på do, nekter å urinere, produsere bare noen få dråper eller klage over sårhet rundt kjønnsorganene.

Fever

Fever indikerer at småbarn kropp er bekjempelse av en infeksjon, og kan være tegn på en UTI. Når infeksjonen er lokalisert til urinrøret og blæren, bør en pjokk feber fortsatt relativt lav. Hvis hans temperaturen begynner å krype forbi 102,5 grader, kan infeksjonen spre seg til nyrene. Administrere feber med paracetamol eller ibuprofen, og ta kontakt med lege om.

Aktivitetsendringer

Noen ganger er den største indikator på en UTI i småbarn er en endring i aktivitetsnivå. Din normalt hyper, morsom barnet kan begynne å lur ofte, klager over tretthet, ser sløv eller synes uvanlig irritabel. Hvis barnet opplever disse symptomene uten en åpenbar årsak (rennende nese, lunger, sår hals, etc.), kan han trenge for å bli undersøkt for en UTI.

Gastrointestinale symptomer

Bladder- og nyre-relaterte infeksjoner ofte kommer med gastrointestinale symptomer. Hyppige klager på vondt i magen, magesmerter eller manglende appetitt kan indikere en pjokk UTI. I tillegg, kan barnet begynne oppkast eller ha diaré i løpet av infeksjonen.

Forebygging

Mens noen barn er utsatt for hyppige UVI, det finnes måter å avverge infeksjon. Sørg for at din pjokk drikke rikelig med vann (1,5 gram per kilo kroppsvekt), og spiser et utvalg av sunne frukt og grønnsaker. Dette hindrer forstoppelse, som setter trykk på blæren og kan føre til infeksjon.

Hvis pjokk er en jente, ikke bruk sterke såper eller boble bad for å bade henne. Dette kan føre til irritasjon av urinrøret, noe som senere kan føre til en infeksjon. Opptørking pjokk, må du tørke forfra og bakover slik at du ikke innføre skadelige bakterier til urinrøret.

Til slutt, som du er pottetrening, er det viktig å minne barnet ditt til å urinere ofte. Uti bakterier kan bygge opp hvis barnet ditt ikke er vant til regelmessig tømming henne blæren.