Digidexo.com

Hvor kommer Ølgjær kommer fra?

Hvor kommer Ølgjær kommer fra?


Ølgjær kan være kjent for deg, spesielt hvis du er en øl dranker, veganer eller vegetarianer. Hvis du er helsebevisste, har du kanskje hørt om ernæringsmessige gjær, laget av samme kilde som ølgjær, men behandles annerledes. Bakegjær også kommer fra samme kilde, men er live, kun brukt til baking. Selv ølgjær har eksistert i tusenvis av år, fortsetter vitenskap å oppdage nye måter å skape og utnytte ølgjær.

Bakgrunn

Ølgjær i seg selv er ikke finnes i naturen. Den er laget innenlands fra en encellet sopp eller gjær som heter Saccharomyces cerevisiae som er bakken og tørket. Saccharomyces cerevisiae vises naturlig der det er mye karbohydrater i form av sukker, for eksempel på drueskall og korn. Ølgjær benytter dette sukkeret som en form for energi for å reprodusere, snu sukker til karbondioksid og alkohol, også kjent som fermentering.

Historie

Ifølge Dr. Richard M Walmsley og Dr. Patrick Keenan av Institutt for biomolekylære Sciences i Storbritannia, har ølgjær eksistert siden oldtiden, og ble mest sannsynlig oppdaget ved en tilfeldighet. Saccharomyces cerevisiae kan ha forårsaket en glemt gruppe med druesaft å gjære til vin. Øl kan ha blitt gjort uventet etter velling eller grøt sitter rundt. I løpet av denne tidsperioden, gjær gjort sin vei i brød-making også, kanskje skjer etter vin eller øl sølt på deigen. Detaljer om gjær komponenter ble ikke oppdaget før 1630 etter oppfinnelsen av mikroskopet.

Funksjon

Ølgjær er enten vokst for innhøsting på korn, humle, sukkerroer eller melasse, eller det er det som er igjen etter at øl har blitt brygget og behandlet. Hvis dyrkes for høsting, har ølgjær en bitter smak, viser det er rikt på krom. "Debittered" ølgjær smaker bedre, men er ikke ansett som en "ekte" ølgjær siden noen av ernæring er tapt i behandlingen.

Expert Insight

Ifølge april 2009 Science Daily, forskere fra VTT Technical Research Center i Finland nylig genmodifisert lager gjær stammer ved hjelp av DNA fra en ale belastning. Resultatet var en spesiell stamme av ølgjær som skapte en konsentrert øl med et høyere alkoholinnhold. De sa disse nye gjær "gjæret VHG [svært høy gravitasjon] wort raskere og mer fullstendig, produsere øl som inneholder mer etanol og mindre rest maltose og maltotriose [malt sukker]."

Ernæring

Ølgjær inneholder B-vitaminer som vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B9 og biotin. Veganere og vegetarianere ta ølgjær for disse B-kompleks vitaminer så vel som for dens protein, som er 16 g for hver 30 g ølgjær. Ølgjær inneholder også mange viktige mineraler, og er en av de beste kildene krom. Ernæringsmessige gjær er beriket med vitamin B-12.

Tips og advarsler

Som et supplement, ta 1 til 2 ss ølgjær hver dag.

Unngå ølgjær hvis du har en allergi mot gjær eller hvis du er utsatt for gjær infeksjoner (selv om det ikke er den samme vaginal gjær).

Rådfør deg med legen din før du tar ølgjær hvis du tar antidepressiva som monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere).

Hvis du er diabetiker, spør legen din før du tar ølgjær siden det kan føre til et fall i blodsukkeret (hypoglykemi).

Du kan oppleve oppblåsthet og gass hvis du ikke er vant til å ta ølgjær. Hvis så, bare ta mindre mengder og øke over tid.