Digidexo.com

Hva er behandlingen for Clear Cell Cancer?

Hva er behandlingen for Clear Cell Cancer?


Klar celle kreft. ellers kjent som klarcellet adenokarsinom, har fått sitt navn fra sin opptreden under et mikroskop. Det er en sjelden form for kreft i vagina og / eller livmorhalsen som historisk hadde bare blitt sett hos postmenopausale kvinner. På begynnelsen av 1970-tallet klart celle kreft ble oppdaget i grupper av unge kvinner som hadde vært utsatt for stoffet diethylstilbestrol eller DES før fødselen. Flere behandlingstilbud finnes for klart celle kreft, avhengig av stadium og plassering.

DES

DES er en syntetisk form av det kvinnelige hormonet østrogen; det var foreskrevet til gravide kvinner mellom 1938 og 1971 for å unngå visse komplikasjoner i svangerskapet inkludert abort. Det ble funnet å være ineffektiv for tiltenkt bruk i 1950, og bruken gikk ned etter det punktet. The National Cancer Institute sier at i 1971 klart celle kreftforekomst ble rapportert i de døtre av mødre som hadde tatt DES under svangerskapet, og en link ble etablert.

Symptomer og Diagnose

Mulige symptomer på klarcellet kreft inkluderer unormal vaginal blødning, kontinuerlig utslipp og vaginal smerte. Det er viktig å merke seg at ikke alle kvinner opplever symptomer, og ble diagnostisert etter rutinemessig undersøkelse der en lesjon ble følt av legen, eller unormale resultater fra en celleprøve garantert videre etterforskning. I DES utsatte kvinner, er en alder av diagnose oftest sett mellom 15 og 25 år, men noen kvinner er diagnostisert i 30-årene og 40-årene.

Behandling

Den vanligste behandlingen for tidlig klart celle kreft er kirurgisk fjerning av livmoren, en del av eller hele skjeden og bekken lymfeknuter. Vanligvis eggstokkene fortsatt intakt ifølge National Cancer Institute. Strålebehandlingen, alene eller i kombinasjon med kirurgi kan anbefales. Ulike protokoller for strålebehandling kan anbefales, som involverer både ekstern og intern behandling der radioaktive frø er implantert. Iblant kan kjemoterapi brukes i forbindelse med kirurgi og / eller strålebehandling, så vel.

Bivirkninger

Kirurgiske bivirkningene vil avhenge av hvor radikal kirurgi var. Fjerning av livmor utelukker kvinner fra å være i stand til å få barn; fjerning av lymfeknuter kan gi kronisk hevelse i beinet. Vaginal rekonstruktiv kirurgi kan være nødvendig basert på hvor mye av vagina ble fjernet. Andre kirurgiske komplikasjoner rapportert inkluderer tap av vaginal følelse, blære inkontinens og vaginal smerte. Strålebehandling kan forårsake uønskede langtids tarm komplikasjoner og vaginal dysfunksjon.

Pågående Care

Overlevelsesraten for klar celle kreft er høy; National Cancer Institute rapporterer en 87 prosent overlevelse 10 år etter diagnose. Tilbakefall av klarcellet kreft er sjeldne, men har blitt rapportert; derfor er det viktig å sikre tilstrekkelig oppfølging etter behandling. Eksamen skal skje hvert tre til seks måneder for de første fem årene etter kirurgi og / eller strålebehandling, etterfulgt av årlige eksamener etter det. De fleste tilbakefall forekommer i de første tre årene, selv om noen har blitt rapportert i flere tiår etter sin første opptreden.