Digidexo.com

Hva er årsakene til Sudden høyt blodtrykk hos barn?

Normale blodtrykkverdier hos barn avhenge av størrelsen og alderen på barnet. Det er blodtrykk gjennomsnitt for spedbarn gjennom ungdom, men tallene kan variere mye og fortsatt være i et godt utvalg. Men i alle tilfeller, kan gode blodtrykk føre til et sunnere liv, mens for lavt eller for høyt blodtrykk hos barn kan ha livs forandre effekter.

Fakta

Hva er egentlig blodtrykket? Når blodet går gjennom legemet i arteriene, bevirker sammentrekning av hjertet en kraft mot disse blodårene. Med hver beat av hjertet, trykket i arteriene går opp, og deretter går ned mellom beats.

Identifikasjon

Høyt blodtrykk for barn er definert som å ha et trykk som er høyere enn 90 til 95 prosent av barn på samme alder, kjønn og høyde, ifølge National Heart, Lung and Blood Institute. Med barn, kan flere ting føre til skarpe svinger i blodtrykk. Smerter fra en skade kan føre til en topp oppover. Narkotika- og alkoholbruk kan føre til blodtrykksnivåer hos ungdom til å gå opp, så vil røyke. Det er noen barn - og voksne - hvor blodtrykket går opp når rundt medisinske fagfolk, som er referert til som "white-coat hypertensjon", ifølge Mayo Clinic. Lengre sikt høyt blodtrykk hos barn er ofte knyttet til overvekt, ifølge Kidshealth.org. Andre helsemessige lidelser som nyreproblemer kan bidra til høyt blodtrykk.

Betraktninger

Men hva er høyt? Når blodtrykket måles, blir resultatene levert i to figurer. Den første, jo høyere tall, er det systoliske rate. Det systoliske rate er trykket i arteriene når venstre ventrikkel i hjertet kontrakter og sender blod rushing gjennom systemet. Diastolisk er det laveste tallet, og den måler minst mulig press når venstre ventrikkel er avslappende. Tallene er vist som en over den andre, for eksempel 120/80. Blodtrykket måles ved hjelp av en blodtrykksmåler med en mansjett plassert på bicepsen og et stetoskop. For barn, varierer blodtrykket mye avhengig av alder. En normal rekkevidde for et spedbarn opp til 2 år gamle ville være en lesning av 80 systolisk og omtrent to tredjedeler av dette nummeret for det diastoliske. For barn mellom 3 og 5 år, ville den gjennomsnittlige trykket være 99/65. For barn mellom 6 og 10, ville den gjennomsnittlige blodtrykket 105/69 og 11-14, ville den gjennomsnittlige bli 114/76.

Effekter

Høyt blodtrykk gir en ekstra belastning på sirkulasjonssystemet. Høyt blodtrykk kan føre til skade på veggene i blodårene, ifølge American Heart Association. På samme måte kan venstre ubehandlet, høyt blodtrykk føre til skader på vitale organer som hjerte og nyrer. Hvis det går ubehandlet, kan høyt blodtrykk føre til skade på hjertet, hjernen, nyrer og øyne.

Betraktninger

Den gode nyheten er høyt blodtrykk nivåer i de fleste barn, som er sjelden å starte, kan styres gjennom kosthold og mosjon. Leger kan foreslå vekttap, økt forbruk av frukt og grønnsaker, og redusert saltinntaket, ifølge Kidshealth.org. Holde seg i form, ifølge Kidshealth.org, er «nøkkelen til både vekt og blodtrykkskontroll."