Digidexo.com

Negative effekter av alkoholisme

De negative effekter av alkoholisme kan ødelegge mer enn kroppen. Hvis venstre ubehandlet, kan det rive i stykker familier, føre til bruk av andre rusmidler, ødelegge karrierer og ta uskyldige menneskers liv.

Betydning

Virkningen fra alkoholisme er følte ikke bare på et personlig nivå, men i samfunnet også. Alkoholrelatert krasjer krevde livet til 16 885 mennesker i 2005 utgjorde 39 prosent av alle trafikkdødsfall.

Typer

Det er faktisk folk som regnes som "fungerende alkoholikere." De er i stand til å opprettholde arbeidsplasser, oppdra barn og i mai tilfeller de selv egne bedrifter. Deres karakteristiske kjennetegn er at de ikke kan gå en dag uten å drikke. Det er ikke uvanlig for dem å snike i en drink eller to i løpet av arbeidsdagen, og når de kommer hjem, de ofte bort i store mengder alkohol.
Det er to andre former for alkoholisme: alkoholmisbruk og alkoholavhengighet. Alkoholmisbruk er preget av ikke å kunne stoppe når drikking har startet. I mange av disse tilfellene, ikke person drikker ikke hver dag, men når de gjør det, drikker de veien forbi sine grenser. Alkohol avhengighet er den verste form for alkoholisme. Kroppen vokser avhengig av alkohol, og det kan ikke fungere uten det.

Effekter

Alkoholisme bærer med seg mange bivirkninger. En av de store som er det ødelegger leveren. Det fører også til dårlig ernæring, høyt blodtrykk, hukommelsestap, svekket bein, lavt blodsukker og det kan også føre til vektøkning. Kjøring under påvirkning setter mange uskyldige menneskers liv i fare. Alkoholisme har en stor innvirkning på familie og arbeidsliv. Det kan føre til aggressiv atferd, humørsvingninger og depresjon. Dette kan i sin tur føre til overgrep mot barn, arbeidsledighet og skilsmisse.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forhindre alkoholisme er å være disiplinert. Når drikker begynner å ta over andre områder av dagliglivet, så er det på tide å gjøre noe med det. Å vite når du skal stoppe kan redde liv, karriere og relasjoner. Hvis alkoholisme er allerede til stede, så det første du må gjøre er å gå gjennom en "detox". Dette opphør av drikking og en fremgangsmåte som eliminerer all alkohol ut av kroppen. Lengden av denne fremgangsmåten varierer alt etter det daglige inntaket av alkohol og lengden på tiden av avhengigheten. Detox er etterfulgt av rehabilitering. Dette er prosessen med bor av alkoholen. Anonyme Alkoholikere er en stor ressurs for dette; utvinne alkoholikere møtes hver uke og holde hverandre motivert og på vei til å bli ren.

Expert Insight

Hvis du kjenner noen som har et problem med alkohol, er det ingenting galt med å gå inn og gjøre noe med det. Dette gjelder spesielt hvis livet ditt blir påvirket av det. Ubehagelig følelse av å være ærlig kommer til å være vel verdt å endre et liv rundt.