Digidexo.com

Hvorfor Hair Fall Out under kjemoterapi?

Hvorfor Hair Fall Out under kjemoterapi?

Kjemoterapi

For å forstå hvorfor kjemoterapi fører til at håret til å falle ut, må du først vite hvordan kjemoterapi fungerer. Kjemoterapi er en vanlig kreftbehandling som brukes til å endre kreftceller, slik at de ikke lenger vokse ukontrollert; i prosessen, dreper den også cellen. Fordi kjemoterapi kan skade både kreftceller og friske celler i kroppen, er det gitt gjennom sykluser. Dette gir tid for kroppens celler til å komme seg og retter seg mot kreftceller når de er mest sårbare.

Cellevekst

Kjemoterapi er rettet mot hvilken som helst celle i kroppen som vokser og multiplisere på en økt rente. Dette er fordi kreft muterer celler på en slik måte at de begynner å vokse og formere seg på en dramatisk forskjellig hastighet enn andre celler i kroppen. Som vi vokse til voksne, blir cellene stadig dele for å hjelpe kroppen å vokse og utvikle seg. Når voksen er nådd, de fleste av disse cellene blir sovende og slutte å dele seg. Dessverre, noen celler, slik som cellene som vokser og produserer hår, fortsetter å vokse og dele seg på en økt rente for å fylle den naturlige vekst og tap av håret.

Hair Matrix

Hårvekst begynner i et område av hårsekkene kalt håret matrise. I dette området, epitelceller stadig deler seg for å lage fibrene i håret ditt. Disse epitelceller er en av de raskest voksende cellepopulasjoner i hele kroppen. Når kjemoterapi narkotika inn systemet ditt, kan de ikke fortelle forskjellen mellom en kreftcelle og en sunn celle i kroppen. Det eneste den kan gjenkjenne er hvor fort cellen dele seg. På grunn av dette, ikke bare gjøre kjemoterapi narkotika angripe kreftceller, men de feil epiteliale hårceller som kreftceller også. I prosessen, de dreper dine epiteliale hårceller, forårsaker håret til å falle ut.

Recovery

I motsetning til kreftceller, kan dine epiteliale hårceller komme seg etter en serie med kjemoterapi. Ifølge Mayo Clinic, kan det ta mellom fire og seks uker etter at den siste serien av kjemoterapi for hårvekst å fortsette. Håret ditt kan også se og føles annerledes for de første månedene, men vanlig hår veksten vil komme tilbake etter det punktet.