Digidexo.com

Tegn på HIV AIDS Virus

Humant immunsviktvirus (HIV) er viruset som forårsaker AIDS (Auto Immune Deficiency Syndrome). Mange mennesker som har HIV vet ikke at de er smittet; Av denne grunn er det viktig å få testet for HIV hvis du er seksuelt aktiv eller i fare for HIV på andre måter.

Symptomer

Du kan ikke fortelle at noen har HIV ved å se på ham eller henne. Likeledes vil du sannsynligvis ikke vet at du har blitt smittet med HIV med mindre du har testet positivt. Ikke alle mennesker vil ha symptomer etter hiv, eller at de overser symptomene. En lege kan gå glipp av symptomer fordi han eller hun kan tro at de er forårsaket av noe annet. Noen mennesker kan oppleve influensalignende symptomer 2-8 uker etter å ha blitt smittet mens viruset reproduserer i kroppen.

Få testet

Den eneste måten å være sikker på om du har HIV er å få en HIV-test. Det finnes mange forskjellige typer HIV-tester, den vanligste vil teste for HIV-antistoffer. For å få et nøyaktig resultat på HIV-antistoffer teste deg bør testes minst 3 måneder etter mulig smitte.

Symptomer på AIDS

Mange mennesker vil oppleve noen symptomer når de pådrar hiv og vil bare begynne å oppleve symptomer år etter første infeksjon. Symptomer på AIDS er mer tallrike enn HIV og inkluderer sår hals, hvitt belegg på tungen, tilbakevendende gjær infeksjoner, kronisk bekkeninfeksjon, hyppig sykdom, hurtig vekttap, blåmerker lett, hyppig diaré, hyppig tørr hoste, lilla vekst på huden, hyppige utslett, hevelse i kjertler, kortpustethet, uforklarlige blødninger, alvorlig nummenhet og nedsatt mentale evner.

Behandling

Det finnes ingen kur for HIV eller AIDS. Det er behandling tilgjengelig som kan hjelpe deg å leve et lengre og sunnere liv. Hvis du er seksuelt aktiv eller har andre risikofaktorer for HIV bør du få testet. Behandling er den beste måten å holde seg friske hvis du har HIV, så det er viktig å oppsøke lege etter å ha blitt diagnostisert og se ham eller henne regelmessig.

Forebygging

Den beste måten å unngå å bli smittet med HIV seksuelt, er å unngå seksuell aktivitet som involverer blod, sæd eller vaginal væske. Hvis du er seksuelt aktiv, kan du redusere risikoen for infeksjon ved å redusere antall partnere, bare engasjere seg i seksuell aktivitet med noen som ikke har HIV. Bruk en latex eller polyuretan kondom eller barriere hver gang du deltar i seksuell aktivitet. Hvis du bruker injeksjon narkotika bør du aldri dele nåler og du bør desinfisere dem med hver bruk. Husk at hiv smitter i blod, sæd, vaginal væsker og morsmelk, så for å redusere din risiko du bør unngå kontakt med disse væskene.