Digidexo.com

Hvilke tester ber jeg om for et barn med ADHD?

Et barn som har Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) vil møte unike utfordringer i livet. Hvis du eller en omsorgsperson mistenker et barn kan ha ADHD, vite hva tester er tilgjengelige vil bidra til å gjøre en slik beslutning.

Typer av ADD / ADHD

Det er en forskjell mellom ADD og ADHD. Et barn med ADD sliter først og fremst med uoppmerksomhet mens et barn med ADHD har hyperaktiv komponent. Noen ganger barn vil bli diagnostisert som å ha "kombinert type", som betyr at de er både uoppmerksomme og hyperaktive.

Diagnostisering ADHD

En lege eller psykolog kan diagnostisere ADHD ved hjelp av grunnleggende kriterier enten fra Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders eller American Academy of Pediatrics. Hvis et barn oppfyller de generelle kriterier, kan det ikke lenger være nødvendig for testing.

Child Behavior Checklist (CBCL)

CBCL er et verktøy som kan fylles ut av foreldre, lærere eller andre voksne som arbeider med barn. Den har en rekke elementer som er vurdert som aldri (til din kunnskap), noen ganger, eller ofte / for det meste. Noen elementer gjelder ADHD, slik at en utøver å samle flere rapporter for å avgjøre om et barn kan oppfylle kriteriene for diagnosen.

Conners Continuous ytelsestester

De Conners Continuous ytelsestester (CPT-II) og Connors Kiddie (for aldre 4-5 bare) er maskinbaserte tester som måler fire forskjellige typer oppmerksomhet. CPT-II er et objektivt mål som fungerer som et utmerket supplement til subjektiv informasjon som CBCL.

Tester av Variable Attention

Tester av Variable Attention (TOVA) er også databaserte tester som spesifikt spore forverring av oppmerksomheten tid. Den TOVA kan også overvåke effekten av medisinering. Hvis barnet ditt er foreskrevet en ADHD medisiner som Concerta, kan testen hjelpe vurdere om medisinen fungerer.