Digidexo.com

Hvordan diagnostisere leverkreft

Leveren kreft resulterer i ca 15 000 dødsfall i USA hvert år. Symptomer inkluderer magesmerter og hevelse, gulsott, tretthet, vekttap og blodpropp som fører til intestinal blødning. Fordi disse symptomene etterligne de av andre lidelser, er kreft ofte ikke diagnostisert før pasienten er i avanserte stadier av sykdommen.

Bruksanvisning

Diagnostisering leverkreft

•  Vær oppmerksom på en historie av leveren forhold som hepatitt, alkoholisme, skrumplever, eller eksponering for giftstoffer som gjør deg mer utsatt for leverkreft.

Symptomer på leverkreft inkluderer tilstedeværelsen av en klump i øvre høyre del av magen, noe som indikerer en svulst, og blåmerker eller hevelse på kroppen, noe som kan være tegn på leversvikt. Disse symptomene kaller for en fullstendig fysisk undersøkelse

gjennomgå blodprøver. Den komplette blodprosent (CBC) kan bidra til å oppdage anemi og infeksjoner, og en blod kjemi panel (SMA) vil indikere hvor godt leveren fungerer. En hepatitt panel er også anbefalt.

Be om radiologiske tester. Et røntgenbilde av brystet kan indikere nærværet av en lungetumor, som kan spre seg til leveren. En CT-skanning oppdager leversvulster hvis de er større enn én centimeter, og en magnetisk resonans imaging test (MRI) kan vise om kreften har spredd seg til de omkringliggende lymfekjertler.

Pasienten gjennomgår en biopsi hvis noen av disse testene indikerer muligheten for leverkreft. En nål injiseres inn i organet og legen trekker vevsprøver, som er testet for å utelukke eller bekrefte eksistensen av kreft.