Digidexo.com

Behandlinger tilgjengelig for å hjelpe infertile par

Hvert år tusenvis av par sliter med det som virker som det skal være enkelt - å bli gravid. Heldigvis finnes det en rekke behandlinger tilgjengelig for å hjelpe infertile par har et barn. Det første trinnet er å konsultere med en kvalifisert ufruktbarhet spesialist eller reproduktiv endokrinolog. Denne legen vil bestille tester for å finne ut nøyaktig hva som er årsaken til infertilitet og utforme en behandlingsplan for å hjelpe deg.

Naturlig Cycle Monitoring

Den minst invasiv behandling er for legen å overvåke bla gjennom blodprøver og ultralydundersøkelser for å finne ut nøyaktig når du skal begynne å ha samleie. Dette kan maksimere din innsats, spesielt hvis diagnosen er uforklarlig infertilitet.

Legen din vil gi deg instruksjoner om når du bør komme inn for din overvåking avtale, vanligvis rundt begynnelsen av syklusen din, som vil bestå av blodprøver og / eller en ultralyd. Basert på disse resultatene, vil du få beskjed om når du skal komme tilbake. Legen vil fortsette å jevne overvåke syklusen din, inkludert dine hormonnivåer og follikulær vekst. Når et egg hårsekken når modenhet, vil han be deg om å enten ha samleie eller en intrauterin inseminasjon (IUI).

Dette kan være diagnostisk også, hjelpe legen oppdage hormonelle problemer eller problemer med eggløsningen som kanskje ikke har blitt oppdaget ellers.

Medisiner

Noen ganger kan legen anbefale medisiner for å øke antall egg follikler som du produserer i løpet av en syklus. Disse hormonene er syntetiske versjoner av de som kroppen produserer naturlig hver måned, men er gitt i presise doser for å kontrollere antall og vekst av follikler.

Clomiphene citrate, eller Clomid, er ofte et førstevalg. Det er en oral medisin som du vil ta fem dager, som starter i begynnelsen av syklusen din. Clomid er utlevert som en 50 mg pille, og du vil ta 50 mg, 100 mg eller 150 mg (en, to eller tre piller) hver dag, samtidig som anvist av legen din. Regelmessig kontroll vil bli pålagt å sjekke svaret ditt, og du vil også få beskjed om når du skal ha samleie eller returnere for en IUI.

Follikkelstimulerende hormon (FSH), lutenizing hormon (LH) eller kombinasjoner av disse to hormoner er også gitt som injiserbare medikamenter. Legen din vil instruere deg når du skal begynne å ta dem, men starter rundt dag tre eller dag fire er vanlig. Hyppigere overvåking er også nødvendig, spesielt når du kommer nær eggløsning. Du dose vil bli fastsatt basert på resultatene fra din overvåking. En "trigger" injeksjon av humant choriongonadotropin eller HCG, er noen ganger nødvendig for å bringe på eggløsningen. Igjen, vil du få beskjed om når du skal ha samleie eller en IUI.

Intrauterin inseminasjon

Intrauterin inseminasjon er et alternativ for par der en mannlig faktor eller et problem med cervical mucus er til stede. Den mannlige partner gir laboratoriet en sædprøve, som er rengjort og klargjort for inseminasjon prosessen. Dette kan ta noen få timer, avhengig av laboratoriet.

Når prøven er klar, vil en spesialutdannet sykepleier eller lege bekrefte at prøven er riktig med kvinnen som mottar IUI. Et spekulum settes inn i skjeden slik at livmorhalsen kan visualiseres og renset. Et lite kateter føres deretter gjennom livmorhalsen og inn i livmoren, hvor sæden skal injiseres. Kvinnen kan bli bedt om å forbli liggende nede i en periode før de reiser hjem.

In vitro-fertilisering

Den mest invasiv form for behandling, in vitro fertilisering (IVF) krever mye tid, injeksjoner og overvåking. En kvinne er gitt høye doser av FSH og LH å stimulere eggstokkene til å produsere mange egg follikler. En ytterligere injiserbare medikamenter er nødvendig for å hindre kvinnens eggløsning. Folliklene har lov til å modne, og en gang klar, vil hun ta en engangs trigger injeksjon av HCG. Eggene hentes kirurgisk og lov til å befrukte i laboratoriet.

På dette punktet, vil kvinnen begynner å ta østrogen og progesteron kosttilskudd for å hjelpe henne livmoren forberede seg på en graviditet. Et fast antall embryo, vanligvis to eller tre, vil bli overført tre til fem dager etter egguthenting. Kan kastes noen ekstra embryoer enten av eller frosset i en senere syklus. Legen din vil instruere deg når du skal tilbake for din graviditetstest.

Egg eller Sæddonasjon

Hvis det er noe unormalt om enten egg eller sperm, kan ved hjelp av donerte cellene være et alternativ. Din klinikk vil hjelpe deg med å velge riktig egg eller sæddonor for deg. Mens du bruker en kjent donor er et alternativ, ved hjelp av en anonym donor er ofte et levedyktig alternativ for par også.

Hvis du bruker en sæddonor, vil syklusen for enten IVF eller IUI fortsette på akkurat samme måte, bortsett fra at laboratoriet vil erstatte de donerte sædceller for den mannlige partnerens sæd.

Hvis du skal bruke et egg donor, er prosessen litt mer komplisert. Eggdonor vil bevege seg gjennom de innledende fasene av IVF prosessen, tar medisiner for å stimulere eggstokkene. Samtidig, vil mottakeren begynne å ta østrogen og progesteron kosttilskudd for å bygge opp sin livmorslimhinnen. Når donor egg blir hentet, vil de bli befruktet i laboratoriet med den mannlige partnerens sæd og deretter overført tilbake til mottakeren.